Cuma, Nisan 26, 2024

Android 13 Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google’ın mobil işletim sistemi sürümlerinden Android 12 geçtiğimiz sene Ekim ayı başlarında tanıtılmıştı. Şirketin yeni nesil işletim sistemi Android 13 ise bu sene daha da erken bir şekilde yaz döneminin bitişinde piyasaya sürüldü. Bakalım yeni nesil işletim sistemi neler sunuyor?

Google’ın verdiği bilgilere göre mevzubahis güncelleme Samsung, Asus, HMD Global, iQOO, Motorola, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo ve Xiaomi başta olmak çeşitli üreticiler tarafından desteklenen modellere bu yıl içinde yayınlanacağını belirtti. Tabi ki şirketin kendi akıllı telefonları Pixel cihazlar doğrudan Android 13 güncellemesini alacak.

android 13 photo 1
Android 13 Yayınlandı! 4

Android 12 sürümü ile birlikte hayatımıza giren “Material You” tasarım sisteminin tema motoru Android 13 sürümünde değişti ve artık üçüncü taraf uygulamaların simgelerini destekliyor ve güncellene medya oynatıcısı; dinlediğiniz müziğin ya da podcastin kapak görseline göre otomatik değişiyor.

Dilediğiniz uygulamayı dilediğiniz dilde kullanabileceksiniz!

android 13 uygulama dili
Android 13 Yayınlandı! 5

Ayrıca artık dilediğiniz uygulamanın, uygulama dilini değiştirebiliyorsunuz. Tıpkı iOS’teki Odak Moduna benzer bir şekilde Uyku Vakti modunda bir rutin özelliği de ekleniyor ve böylelikle günlük rutininizi daha kolay yönetebiliyorsunuz. Kişiselleştirme tarafında ise duvar kağıdı için karartma özelliği de eklendi.

Ben diyeyim iOS-vari siz diyin Gizlilik: Artık uygulamalar her konuda izin isteyecek.

android 13 notification permission
Android 13 Yayınlandı! 6

Uygulamalar, yalnızca bir öğeyi paylaşabilmek için tüm kitaplığınıza erişemeyecek ayrıca e-posta adresiniz, telefon numaranız veya oturum açma bilgileriniz gibi hassas verileri kopyaladığınız zaman pano geçmişiniz bir süre sonra otomatik olarak temizleniyor olacak. Bunlara ek olarak uygulamalar sizlere bildirim göndermek ya da başka bir şey yapabilmek için izin isteyecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler