Cuma, Nisan 26, 2024

Android ve Windows Tek Cihazda Birleşti: Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2024 hız kesmeden devam ederken pek çok ilginç ürün de bu fuarda tanıtılmaya devam ediyor.

Fuarda oldukça ilgi çeken ürünlerden biri de bünyesinde hem Android hem de Windows işletim sistemini barındıran Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid adlı ikisi bir arada notebook modeli oldu.

ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, ekranı klavyeyle bütünleşikken Windows’lu bir notebook olarak çalışıyor. Ekran gövdeden ayrıldığında da Android’li bir tablet olarak kullanıma hazır hale geliyor.

Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Üst Seviye Donanımlarla GeliyorLenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid 1 jpg

İşbu ikisi bir arada notebook üzerinde iki adet işlemci taşıyor. Windows için Intel Core Ultra 7 işlemcisini kullanırken, Android için de Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 yongasını kullanıyor. Tablet formunda 12 GB RAM ve 256 GB depolamayla, notebook formunda da 32 GB RAM ve 1 TB SSD ile geliyor.

CES 2024‘te tanıtılan pek çok cihaz gibi bu ikisi bir arada notebookta yüksek çözünürlüklü bir OLED ekranla donatılmış durumda. Bu OLED panel, 14 inçlik bir boyuta ve 2.8K‘lık bir çözünürlüğe sahip.

ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid oldukça mantıklı bir ürün gibi duruyor. İki ayrı cihaz satın almak yerine tek bir cihazda iki ayrı ihtiyaç giderilebiliyor. Cihazın klavye tarafını harici bir monitöre bağlayarak kullanmakta mümkün. Bu sayede tableti kullanmaya devam ederken bir yandan da PC’nizi kullanabiliyorsunuz.

Lenovo’nun hakkında pek fazla detay paylaşmadığı bu notebook, 2024 yılının ikinci çeyreğinde satın alınabilir olacak. Gen 5 Hybrid, 1999 dolarlık başlangıç fiyat etiketine sahip olacak.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler