Cuma, Nisan 26, 2024

HP Dünyanın En Hafif Oyuncu Notebookunu Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

HP dünyanın en hafif 14 inçlik oyuncu laptopunu CES (Consumer Electronics Show) 2024’te tanıttı.

Omen Transcend 14 adındaki notebook kendi klasmanının en hafif notebooku olarak öne çıkıyor. Tam 1.6 kilogram (sizlere fikir belirtmesi açısından,14 inç MacBook Pro ile hemen hemen aynı ağırlığa sahip) ağırlığındaki bu model, bünyesinde Nvidia GeForce RTX 4070 gibi oldukça güçlü bir GPU barındırıyor. CPU tarafında ise Intel Core Ultra 9185H‘ye ev sahipliği yapıyor.

14 İnçte, 2.8K Çözünürlüğünde OLED Panel!

oman

Omen Transcend 14, artık sektörde standartlaşmaya başlayan OLED bir panelle geliyor. Bu OLED panel 2880 x 1800 piksellik bir çözünürlük sunarken, 120 Hz’lik bir ekran tazeleme oranı da bulunduruyor.

Ekranın parlaklığı 400 nite kadar çıkabilen Omen Transcend 14, çok yüksek olmayan ışık altında iyi bir performans verebilecek gibi duruyor. Çoğu OLED panel daha yüksek parlaklık değerlerine sahip fakat, HP burada batarya ömrünü uzatmak istemiş. Zira HP’nin iddialarına göre Omen Transcend 14, kullanıcılarına (günlük kullanımda) 11.5 saate varan pil ömrü sunuyor.

Giriş çıkış portları tarafında ise, iki adet USB-A ve birinde Thunderbolt 4 desteği bulunan iki adet USB-C portlu notebookta bir adet de HDMI 2.1 portu yer alıyor.

RGB aydınlatmalı bir klavyeye de sahip olan Omen Transcend 14, Bluetooth 5.4 ve Wi-Fi 7 gibi güncel bağlantı araçlarını da kullanıyor.

Son olarak, önümüzdeki günlerde satılmaya başlanacak olan bu küçük ama kuvvetli notebook 2249 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. Omen Transcend 14’ün en baz versiyonu ise 1499 dolardan satılacak.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler