Cumartesi, Nisan 20, 2024

PC’den Ekran Görüntüsü Yakalama!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar, bugün sizlere bilgisayarımızdan ekran görüntüsü yakalamak için tasarlanmış bu işi ciddi seviyede kolaylaştıran LightShot isimli programı tanıtacağım. Ekran resmi alma pc üzerinden kayıt edip kolayca karşınızdaki kişiyle paylaşabilirsiniz.

Bilgisayar da hali hazırda PrintScreen tuşu olduğu için ekstra programa ne gerek var diyenler olacaktır ama sıklıkla bu işi yapmanız gerekiyorsa tuşu kullanarak ekran görüntüsünü kopyalayıp paintten kaydedip siteye yüklemek ciddi zaman kayıplarına neden olabiliyor. Bunun yerine sadece 2.6 Mb boyuta sahip programı indirerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Programı internette aratarak rahatlıkla bulabilirsiz, ayrıca Chrome tarayıcı eklentisi olduğunu belirtmekte de fayda var.

Programı her ekran görüntüsü almak istediğinizde çalıştırmanıza gerek yok, PrintScreen tuşuna bastığınızda kendiliğinden aktif oluyor ve bu da programı  kullanışlı yapan özelliklerden.

  • PrnScrn tuşuna bastığınızda ekran hafif kararak sizden taralı alan seçmenizi istemekte, seçtikten sonra ise aşağıdaki gibi bir bölüm bizi karşılıyor;

1

  • İstediğiniz alanı seçtikten sonra belirlediğiniz alanın alt köşesinde küçük araç çubukları beliriyor.

2

  • Sağdaki araç çubuğunda yazı ekleme, çizme, işaretleme gibi işlemleri yapabiliyorken aşağıda bulunan araçlar arasında ise kaydetme kopyalama gibi işlevler mevcut. Aşağıda butonların işlevlerini bulabilirsiniz.

3

Benim en çok hoşuma giden seçtiğimiz alanı online bir siteye yüklemeye yarayan kısım. Normalde ekran görüntüsünü alıp, painte yapıştırdıktan sonra tarayıcıdan bir resim sitesine girip kaydettiğimiz resmi upload edip ancak linke ulaşabilecektik ki, bu program ile sadece PrintScreen tuşuna basıp alanı seçip yüklememiz yeterli. Ayrıca seçtiğiniz alanda bulunan görselin benzerlerini Google‘da arayan kısımda epey iş görebilir 🙂

Bu sayede karşınızdaki kişiye hızlı bir şekilde ve bilgisayarınızı yormadan ekran resmi alma imkanına sahip olabilirsiniz.

LightShot Hangi İşletim Sisteminde Çalışır

Lightshot Uygulaması Windows ,Mac OS,Ubuntu ve Google Chrome uygulama sürümleri bulunmaktadır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler