Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android’e Gece Modu Özelliği Gelmeyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Android’e gece modu gelmeyecek. Son günlerde çokça lafı geçen gece modu Android’e gelmeyecek.

Son günlerde hemen hemen tüm haber sitelerinde “Android’e gece modu gelecek” veya “Android’in yeni sürümüne gece modu özelliği gelecek” gibi başlıklar görüyorduk. Hatta ve hatta bu sürüme mi yoksa yeni sürüme mi geleceği hakkında fikirler sunuluyordu.

Android’in yeni sürümü olması beklenen P sürümüne geleceğini söyleyen haber sitelerinin yanında, birde şuanki son sürüme geleceğini söyleyenler vardı. Hemen hemen tüm sitelerde makalesi yapılan bu konu Google Haberler’e bile çıkmıştı.

gece modu 1

Peki bu gece modu nedir? Bu gece modu özelliği cihazınızın temasını değiştiren bir özelliktir. Son güncellemeyle YouTube’a da gelen bu özellik cihazı veya uygulamayı siyah bir temeya bürüyor. Buda gece karanlıkta gelen beyaz ışığın gözünüzü ağrıtmasını engelliyor.

Sorun şu ki, bu haber yapıldı ancak gerçekten böyle birşey varmı. Resmi bir açıklama olmadan kullanıcılara şu özellik gelecek diyen sitelere Google’dan açıklama geldi. Google yaptığı açıklamaya göre yeni sürümde böyle bir özellik gelmeyeceğini, hatta böyle bir özellik üzerinde hiç çalışmadıklarını belirtti.

Bu özelliği sadece geliştiriciler için getirdiklerini; Yani geliştiriciler bu uygulama üzerinde çalışırken düşük ışıkta nasıl göründüğünü gözlemleyebilsinler diye getirdiklerini söyleyen Google yetkilileri, Android’in herhangi bir sürümünde şimdilik bu özelliğin gelmeyeceğini belirtti. Yani geliştiriciler için bile gece modu değil. Sadece düşük ışıkta nasıl gözüktüğünü gözlemleyebilmekten ibaret.

Yapılan haberlerle kullanıcıların heyecanlandığının farkına varan Google yetkilileri, Android Geliştiricileri Forum’unda yaptıkları haberle böyle bir özelliğin gelmeyeceğini belittiler ve kullanıcılardan özür dilediler. Kısacası yapılan haberler yanlış veya yalan. Gece modu özelliği şimdilik Android’in herhangi bir sürümüne gelmeyecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler