Cuma, Nisan 26, 2024

Nokia 2, Direkt Olarak Android 8.1 Oreo’ya Atlayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun bir süre boyunca unutulma tehlikesi yaşayan Nokia, yeni modelleriyle tekrar eski günlere dönmeyi hedefliyor. Nokia damgalı tüm akıllı telefonlarına Android 8 güncellemesini sunacağına söz veren HMD Global; Nokia 5 ve 6’dan sonra, Nokia 2 kullanıcılarını da sevindirecek.

“Herkese bisküvisini verdik mi?”

Nokia denince illâ ki herkesin aklına o güzel günler gelir. Sevdiğimiz şarkıları tuşlara basa basa melodiye döker, sağda solda açıp dinlerdik. Kimimiz Berivanım melodisiyle dertlendi, kimimiz Leylim Ley ile kederlendi. Biri bize o zamanlarda gelip “İlerde Nokia biter.” deseydi, sanırım hiçkimse kabul etmez, bunu diyen arkadaşla dalga geçerdi. Gel gelelim, Nokia tam anlamıyla bitmedi ama hepimize biter gibi geldi…

Şirket, bu düşüşün sert olduğu dönemleri bir şekilde atlattı ve günümüzde tekrar iddialı telefonlar üretmeye başladı. Yeni modellerinde o bir türlü vazgeçmediği Symbian işletim sistemini öteye attı ve Android’e geçiş ile âdetâ küllerinden yeniden doğdu.

Nokia, bu yeni cihazlarında donanıma önem verdiği gibi, yazılıma da ciddi manada önem vermeyi unutmadı. Pek çok akıllı telefon üreticisi şirket, sadece amiral gemisi modellerine yazılım desteği verirken; mevzu bahis şirket, düşük modelli cihazlarına da destek vereceğini belli etti.

Nokia 2 Direkt Olarak Android 8.1 Oreoya Atlayacak İÇERİK PNG min

“Minikleri İmrendirmeyelim”

HMD Global geçtiğimiz günlerde, tüm yeni Nokia modellerine Android 8 Oreo güncellemesini dağıtacağının sözünü vermişti. İlk olarak tepe model Nokia 8 için sunulan güncelleme, bir süre sonra Nokia 5 ve 6 için de kullanıcılara takdim edilmişti. Şirket sözünü unutmamış olmalı ki, giriş seviyesini de ihmal etmedi. Nokia 2 ve 3 için de Android Oreo güncellemesinin sinyallerini veren şirket, bu hareketi ile takdiri gerçekten hak ediyor. 

HMD Global’in baş ürün sorumluluğunu üstlenen Juho Sarvikas, Nokia 2  modeli için Android 8.0 Oreo’yu atlayacaklarını ve doğrudan 8.1 Oreo’ya geçiş yapacaklarını ifade etti. Düşük donanımlı telefonlarda akıcı performansı hedeflemesiyle kısaca tanımlayabileceğimiz Android Go, stabilite konusunda yaptığı iyileştirmeler sayesinde Android 8.1’de kullanılabilecek. Bu sayede 2‘nin donanımı biraz sönük kalsa da, Android GO bu işi halledecek.

Açıkçası ben Nokia‘nın zeki bir şirket olduğunu düşünüyorum. Apple kullanıcılarının bu markayı överken “Adamlar 4s’e bile güncelleme veriyor abi” dediklerini duymuş olmalılar. Bu konu kimi kesimler tarafından pek umursanmasa da, satın aldığı cihazın güncel kalmasını arzulayan milyonlarca kullanıcı bulunmakta.Nokia’yı buradan tebrik ediyor, diğer şirketlerin de Nokia’dan örnek alması gerektiğini düşünüyorum.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler