Cuma, Mart 29, 2024

AOC’tan Süper Geniş Oyuncu Monitörü AGON

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran teknolojileri konusunda uzmanı ve bir numaralı oyun monitörü markası AOC, kendine hayran bırakan 32:9 görüntü oranına sahip, 49 inçlik (124 cm) AGON AG493UCX modelini piyasaya çıkartıyor. Temelde tek bir pürüzsüz panel tasarımında iki adet 27 inçlik QHD ekranı birleştiren, 3 taraftan çerçevesiz bir tasarıma sahip AG493UCX, iddialı oyuncular için olağanüstü bir sürükleyicilik sunuyor.

AGON ailesinin bir üyesi olan AG493UCX oyun özelliklerinin hepsine sahip: 120 Hz yenileme hızı, 1 ms MPRT, DisplayHDR 400 ve FreeSync Premium Pro. 5120×1440 piksel çözünürlük, Picture by Picture modu, çoklu giriş kaynakları için KVM anahtarı ve USB-C bağlantısı ile; bu monitör ayrıca içerik üreticiler, YouTuber’lar ve canlı yayın yapanlar için de harika bir üretkenlik artırıcı.

Eğlenceyi ikiye katlayın

ag493ucx back view
AOC'tan Süper Geniş Oyuncu Monitörü AGON 3

AOC’nin birinci sınıf oyun serisinin adı, ‘AGON’, Eski Yunanca’da “çatışma” ya da “rekabet” anlamına geliyor. Gerçekten de AG493UCX, sadece 49 inç ölçüsü ile rakiplerini kolayca geçebilecek durumda. Monitörün akıcı VA paneli, 1800R (1.8 m yarıçap) kavis ile genişleyerek, kullanıcının çevresel görüşünü soldan sağa kapsıyor. 32:9 monitör, 5120 x 1440 piksel çözünürlüğe sahiptir ve yenileme hızı 120 Hz’e çıkabilir. 4 ms GtG ve 1 ms MPRT tepki süreleri, görüntünün mümkün olduğunca hayalet görüntü içermeyecek şekilde sunulmasını sağlarken AMD FreeSync Premium Pro ise tutukluğu ve yırtılmayı ortadan kaldırıp HDR etkinleştirildiğinde bile düşük gecikme sunuyor.

Çerçevelerin – ne kadar ince olurlarsa olsun – dikkatin tam merkezinde olduğu çifte monitör kurulumu ile karşılaştırıldığında, AG493UCX bölünmeyen bir ekran alanı sunuyor. Ancak bu monitör, esas özelliğiyle göz kamaştırıyor – oyun oynarken. Kullanıcılar ister sanal kokpitlerine girip sonsuz göklerde uçmak istesin, ister sanal yarış arabalarına binip tur sürelerini iyileştirsinler, süper geniş görüntü oranı, özellikle de simulasyon oyunları topluluğu için büyüleyici bir sürükleyicilik yaratıyor.   

Süper ölçü

Geniş ekran alanından daha iyi yararlanmak için, kullanıcılar Picture by Picture modu sayesinde ekranı bölerek iki farklı 16:9 kaynağı yan yana gösterebilirler. İki kişisel bilgisayarı eş zamanlı olarak kullanırken kullanıcılar KVM anahtarından bile yararlanabilirler ve her iki kişisel bilgisayar için de tek bir klavye/fare seti kullanabilirler. Bu da, canlı yayın için ek bir kişisel bilgisayar kullanan oyuncular için harika. Üstelik AG493UCX, USB-C ekran girişini de (DP Alternatif mod yoluyla) kabul eder ve örneğin bağlı bir diz üstü bilgisayara, USB-C Güç Temini ile 65W temin edebilir. Bütün bu özellikler, bu dev oyun monitörünü anında bir üretkenlik makinesine dönüştürür.  

Görüntünün güzelliği, sadece gören gözde değildir. AG493UCX gerçekten de içinde muhteşem bir panele sahip – bu VA paneli, 3000:1 yerli kontrast oranı, 550 nit maksimum parlaklık, % 121 sRGB, % 90 AdobeRGB ve % 90 DCI-P3 gam kapsamı üretiyor ve 178/178° görüntüleme açıları sunuyor. Bu oyun canavarı aynı zamanda gözlerimizin ışığı algılama biçimine benzer bir biçimde yüksek dinamik aralıktaki içeriği görüntüleyen, VESA’nın DisplayHDR 400 sertifikasına da sahip. 

AG493UCX FTL HERO A
AOC'tan Süper Geniş Oyuncu Monitörü AGON 4

AG493UCX modeli çeşitli ek özelliklere de sahip: 

  • 100 mm yükseklik, -3.5/13.5° eğilme, -15.5/15.5° sağa sola döndürülme ayarlı, sağlam bir ayak
  • 2x 5W hoparlörler
  • 2 HDMI 2.0 ve 2 DP 1.4 giriş
  • USB-C girişli, 3 portlu USB 3.1 hub (video ve 65 W güç temini)
  • FPS kare sayacı ve Dial Point (nişangah simgesi)
  • 3 adet kullanıcıya özelleştirilebilir, farklı türler için toplamda 6 oyun modu 
  • FlickerFree teknolojisi ve Düşük Mavi ışık modları
  • Yeni, zarif bir biçimde tasarlanmış OSD ve yazılım OSD (AOC G-Menu)

AOC’nin AGON AG493UCX modeli, Avrupa’da Aralık 2020’den itibaren 1269 USD tavsiye edilen perakende fiyatından piyasada bulunabilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler