Perşembe, Mayıs 2, 2024

Apple 2020 Yılı için Hazırlanıyor: Kendi Uydularını Üretecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uydular haritalar, takip, kapsama ve daha birçok konuda yardımcı olabilir.

Bloomberg tarafından elde edilen bir rapora göre Apple, kullanıcıların cihazlarına ışın verileri sağlamak için uydu teknolojisi üzerinde çalışmalar sergiliyor ve beş yıl içerisinde üzerinde çalışan teknolojinin kullanılarak yeni bir girişimin başlatılması muhtemel olarak gözetiliyor.

Proje hakkında bir çok bilinmeyenler mevcut. Yine Bloomberg’e göre projenin başında olunduğu ve tozlu raflara kaldırılabileceği söyleniliyor, Apple’ın hedefinin ne olduğu belirlenmiş değil. Şirketin kendi uydularını geliştirmek mi istediği veya başkalarının uydu verilerini kullanmak isteyip istemediği de bilinmiyor.

Ekip lideri eski bir Google Uydu Personeli!

Raporu hazırlayan Bloomberg, Apple’ın şu anda projede çalışan yaklaşık bir düzine mühendisin olduğunu ancak sürekli olarak işe alımların devam ettiğini söylüyor. Ekip, daha önce 2014 yılında Google tarafından satın alınan bir uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging için çalışan Michael Trela ve John Fenwick tarafından idare edilen bir çift havacılık mühendisi tarafından yönetilmekte.

Teknoloji Rönesansı

Bu raporlar gelip geçicidir, ancak Apple kesinlikle uydularla ilgilenen tek teknoloji şirketi değil. Yeni teknoloji, maliyetleri düşürdüğü için, alan bir rönesansla ilgili bir şey yaşamakta. Hem SpaceX hem de Amazon, uydu üzerinden internet kapsama sağlamak için kendi girişimleri üzerinde çalışıyorlar ve sonunda binlerce el sanatının düşük Dünya yörüngesindeki takımyıldızlarının ne olacağını anlatmaya başladılar.

Uydu endüstrisi damalı bir geçmişe sahip ve Iridium, GlobalStar ve Teledisc gibi yüksek profilli hatalarla doludur. Bunlar, 1990’lı yıllarda bol miktarda fon sağlayan ve uydu filolarını başlatan, ancak finansal ve teknolojik zorluklar nedeniyle kendilerini sürdürmekte başarısız olan şirketlerdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler