Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Apple Acil Güvenlik Güncellemelerini Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni yazılım güncellemelerini sunmuştu. Firma tarafından sunulan yazılım güncellemeleri ara güncelleme olarak gelmiş ve çok fazla bir şeyi değiştirmemişti. Kısa süre önce ise bu güncellemeler için acil güvenlik yamaları yayınlandı. Çok alışık olmadığımız şekilde güncellemelerin “Hızlı Güvenlik Yanıtı” ifadesiyle sunulduğunu da belirtelim.

Apple Acil Güvenlik Güncellemeleri ile Neler Sunuyor?

Apple tarafından hızlı güvenlik güncellemesi olarak isimlendirilen güncellemeler, acil olarak kapatılması gereken güvenlik açıklarını kapatmak için yayınlanıyor.

Hızlı güvenlik yanıtı olarak da isimlendirilen bu güncellemelerin hangi açıkları kapattığı konusunda ise herhangi bir bilgi yok. Muhtemelen Apple, hangi açıkların kapatıldığı konusunda da bilgi vermeyecek. Zira önemli bir güvenlik açığı bulunduğu net olarak anlaşılıyor. Bu güvenlik açığını duyurmak, daha tehlikeli olabilir.

Muhtemelen kısa süre önce “Kilit Modu” kısmında ortaya çıkan güvenlik açığının kapatıldığını düşünebiliriz. Citizen Lab tarafından bulunan güvenlik açığı, epey bir ses getirmişti.

Güncellemeler iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1 sürümleri için yayınlanıyor. Yani sadece iOS olarak düşünmeyin. Farklı Apple cihazlarınız varsa, bu cihazlar için de güncellemeleri kontrol etmenizi öneririz. Apple’ın konu hakkında yeni bir açıklama yapması durumunda yine haberimizi güncelleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler