Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Nokia Pure UI Arayüzü Duyuruldu! Kral Dönüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon sektöründe tam olarak isteneni veremeyip bir çöküş devrine giriş yapan Nokia, uzun yıllar sonra HMD Global çatısı altında geri dönmüştü. Çok fazla olmasa da birkaç yeni model ile akıllı telefon sektörüne geri dönen marka, bu alanda yatırımlarını da arttırmaya başladı. Yeni yatırım ise Nokia Pure UI arayüzü oldu.

Tasarımsal anlamda yenilikleriyle kendisini gösteren yeni arayüz, Nokia için de bir geri dönüş imkanı sağlayacak gibi duruyor.

Nokia Pure IU Arayüzü ile Neler Sunacak?

Yeni tasarımdan önce Nokia, stok Android kullanıyordu. Stok Android, markanın global pazarda da kendisini yansıtmasına yeterli olmuyordu. Yeni Pure IU arayüzü ise bu sorunu çözecek gibi duruyor. Yeni ikon tasarımları, yeni animasyonlar, illüstrasyonlar ve yeni renkler ile beraber arayüz stok tasarıma göre çok daha şık duruyor diyebiliriz.

Genel olarak tasarımın hatlarına baktığımız zaman ise mavi ve beyaz tonlarının ağırlıkta olduğunu söylemek lazım. Tonlar üzerinde kullanıcıların düzenlemeleri de mümkün olurken, ayrıca yeni arayüzün karanlık temayı desteklediğini de göreceğiz.

Nokia Pure UI

Yeni arayüz bu yeni tasarım dinamikleriyle beraber sadece akıllı telefonlarda kullanılmayacak. Tüketici elektroniği diğer cihazlarda da bu yeni arayüzün kullanılacağı açıklandı.

Nokia Pure UI arayüzünü kullanan başka markalar olur mu tabii ki bunu bilemiyoruz. Aslında bakarsanız tasarımsal anlamda gelişmeler gösteren arayüzün Nokia akıllı telefonlarında da ne zaman kullanıma başlayacağı kesin değil.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler