Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple CarPlay’e Yakıt Ödeme Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reuters tarafından yapılan bir habere göre Apple CarPlay destekleyen otomobil sahipleri artık yakıt alımlarını doğrudan arabalarındaki CarPlay üzerinden araba içerisinden çıkmaya gerek kalmadan yönetebilecek.

Bu ayın başlarında Apple’ın WWDC konferansında tanıtılan özellik, CarPlay kullanıcılarının benzin istasyonlarında benzin satın almak için ön yetki vermelerine olanak tanıyacak. Akaryakıt şirketleri kullanıcıların Apple CarPlay sistemlerinde kullanılabilmeleri için iOS platformuna yönelik yüklemeleri gereken bir aplikasyon sunacak.

apple car play
Apple CarPlay'e Yakıt Ödeme Desteği Geliyor! 2

Akaryakıt şirketlerinin aplikasyonlarını telefonunuza indirip gerekli bilgileri doldurduktan sonra CarPlay tarafında uygulamaya giriş yaparak girdiğiniz istasyondaki ilgili pompayı etkinleştirebilecek ve ödemenizi yine doğrudan CarPlay üzerinden gerçekleştirebileceksiniz.

Yalnızca iOS 16 ile birlikte kullanılabiliyor olacak

Apple, zaman içinde ‌CarPlay‌ için park etme, elektrikli araç şarj etme ve yemek siparişi gibi daha fazla uygulama kategorisi açtı. İş seyahati kilometrelerini kaydetmek için sürüş görevi uygulamaları da bu yıl içinde yakıt uygulamalarının yanı sıra kullanıma sunulacak. Yakıt satın alma uygulamaları, iOS 16 sonbaharda resmi olarak piyasaya çıktığında Apple ‌CarPlay‌’de mevcut olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler