Cuma, Nisan 26, 2024

Apple, “Her Zaman Açık Ekran” Özelliği Üzerinde Çalışıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji Apple, 6 Haziran itibariyle WWDC 2022 etkinliğini tamamladı ve etkinlikte tanıttıkları yeni işletim sistemlerinin ilk betaları Geliştiriciler ile buluşmaya başladı. 9to5Mac ekibi de iOS 16 Geliştirici Betasını derinlemesine incelerken “Her Zaman Açık Ekran” özelliğine dair bir takım kanıtları ortaya çıkarmayı başardı.

iOS işletim sisteminin ekran yöneticisi SpringBoard tarafında her zaman açık ekran görüntüleme özelliğine doğrudan referanslar içeren birkaç yeni arka ışık yönetimi çerçevesi keşfedildi.

Ayrıca, Kilit Ekranında, özelliğin yakında kullanıma sunulacağını gösteren AoD işlevleri de görüldü. Geliştiriciler, birkaç gizli işarete göre iOS 16 çalıştırabilen herhangi bir cihazda bu özelliği test edebilir.

ios 16 new lockscreen
Apple, "Her Zaman Açık Ekran" Özelliği Üzerinde Çalışıyor! 2

Mevcudiyette bulunan en son iddialara göre Apple, “Always On Display” yalnızca iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde sunacakken eski modeller bunlardan faydalanamayacak fakat iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in LTPO AMOLED ekran kullanıyor olmaları eski modeller olarak özelliği destekleyen tek cihazlar olabilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler