Pazartesi, Temmuz 8, 2024

Apple iPad’de M Serisi İşlemci Kullanmakta Kararlı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 16 serisi ile gündemde olan teknoloji devi Apple, hız kesmeden iPad modelleri üzerinde çalışmalarına devam edildiği yönünde iddialar mevcut.

iPad PRO

Apple’ın üzerinde çalışmalara devam ettiği ve pazara sunulması beklenen modellerinden bahsetmeden önce daha önceden üzerinde durulan ancak vazgeçilen M3 çipli iPad Pro modelleri neler kısaca değinelim.

Vazgeçilen iPad Pro M3 Modelleri

M3 çipin üzerine çalışılan ancak pazara sunulmaktan vazgeçilen iPad Pro modelleri;

  • iPad 15,3
  • iPad 15,4
  • iPad 15,5
  • iPad 15,6

Apple iPad 7 Mini ve M5 Çipli Modeller 

Şu an için Apple'ın çalışmalarının devam ettiği bilinen iPad Mini 7 modeli ve M5 çipi ile donatılmış modeller neler ve nasıl olacak?

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı lakin iPad Mini 7 modeli için bilinen A17 Pro çipine sahip olacağı ancak sürprizler ile dolu olan Apple'ın bizlere neler sunacağı şu an için belli değil.

Daha önceki iPad modellerinde “A” bionic işlemcilerine yer veren Apple yeni modellerinde geliştirdiği M5 çipine yer vereceği bekleniyor.

M5 çipine sahip olacak iPad Pro Modelleri Neler? 

  • 1-) iPad17,1
  • 2-) iPad17,2
  • 3-) iPad17,3
  • 4-) iPad17,4

Bu bilgilerden çıkarım yaparak ve geçmişe baktığımız zaman Apple, iPhone ve iPad modellerinde yol ayrımı yaşadığını anlayabiliyoruz.

ipad pro 1

Bildiğiniz üzere iPhone ve iPad modelleri bir zamanlar aynı işletim sistemini yani iOS sürümünü kullanıyordu ancak sonrasında Apple yeni bir güncelleme ile iPad cihazlarının işletim sistemini iPadOS olarak değiştirdi.

Şimdi ise işlemci mimarisinde de değişiklikler mevcut olacağını görüyoruz henüz bu konu hakkında resmen bir açıklama yapılmadı ancak iPhone 16 serisinin tanıtılması ile beraber yeni yol haritasından ve yeni iPad modellerinde ki değişikliklerinden söz edilmesi bekleniyor.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler