Çarşamba, Nisan 24, 2024

Apple iPhone, iPad ve Mac Sattığını Açıklamayacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın finans müdürü Luca Maestri, şirketin artık iPhone, iPad ve Mac gibi ana donanım bölümlerinin birim satışlarını bildirmeyeceğini açıkladı. Bu, Apple’ın “Diğer Ürünler” kategorisi altında toplanan Apple Watch, AirPod’lar ve HomePod gibi daha küçük aygıtları için izlediği protokollerle aynı olacağını belirtti.

 

Geçen Yıla Göre Gelir Artış Göstermekte

Yüzde 29’luk bir gelir artışına rağmen, Maestri, birim satışlarını açıklamama  kararını “işimizin altında yatan gücü temsil etmediğinden” kaynaklandığını söyledi. “Bir satış birimi, geçmişte olduğundan daha az alakalı,” diyor, birim satış artışının hala Apple’ın hedeflerinin açık bir parçası olduğunu ekliyor.

Birim satışları Apple‘ın iş performansını doğru bir şekilde yansıtmayabilirken, analistlerin ve gazetecilerin bir ürünün ortalama satış fiyatını hesaplamak için kullandıkları bir rakam. Örneğin, bu sayı, XS, XS Max ve XR gibi daha yeni iPhone’lar, artık durdurulan SE, 6S ve 6 gibi eski modellerden daha yüksek fiyatlara sahip olduğundan, farklı iPhone modellerinin ne kadar iyi satış yaptıkları hakkında bilgi sağlayabilir.

MAESTRI Web k3rF 835x437@IlSole24Ore Web

Yaklaşan tatil çeyreği ile, analistler için bu sonbahar sezonundan yeni duyurulan Apple donanımının ne kadar iyi satıldığını ölçmek biraz daha zor bir hal alacak. Maestri, Apple’ın akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet rakiplerinin kazanç raporlarında birim satış rakamları sunmadığını da belirtti.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler