Cumartesi, Nisan 27, 2024

Apple Kullanıcıları iOS ve iPadOS Güncellemelerini Cihazlarına Kurmak İstemiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, geliştiriciler için mobil işletim sistemlerinin hangi versiyonlarının ne kadar kullanıldığını gösteren bir istatistik yayımladı. Bu istatistiklere göre güncelleme desteği devam eden iPad ve iPhone’ların neredeyse yarısı, en yeni sürüm olan iOS 17 ve iPadOS 17’yi kullanmıyor.

Apple’ın yayımlamış olduğu resmi verilere göre Şubat 2024 tarihi itibariyle, App Store üzerinden işlem gören iPhone’ların yaklaşık yüzde altmış altısı iOS 17’yi kullanıyor. Geriye kalan yüzde otuz dörtlük kısmın yüzde yirmi üçü iOS 16 kullanırken, arta kalan yüzde on birlik kısım ise iOS 15 ve ya daha eski işletim sistemi versiyonunu kullanıyor.

Apple’ın son dört yıl içerisinde piyasaya sürmüş olduğu iPhone’ların ise (iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14, iPhone SE 3 ve iPhone 15 serileri) yüzde yetmiş altısı iOS 17 ile çalışıyor. İşbu cihazların geriye kalan yüzde yirmisi iOS 16, yüzde dördü de iOS 15 ya da daha eski bir iOS sürümünü kullanıyor.

iPad Kullanıcılarının Yüzde 47’si iPadOS 17’yi Tabletlerine Kurmuyor!

Görünüşe göre iPad kullanıcıları güncelleme konusunda iPhone kullanıcılarından çok daha isteksizler. En yeni iPadOS sürümü olan iPadOS 17’yi cihazlarına kuran kullanıcı sayısı yüzde elli üç kadarken, yüzde yirmi dokuzluk dilimdeki kullanıcılar iPadOS 16, geri kalan yüzde on sekizlik kesimdekiler ise iPadOS 15 kullanıyor.

Apple kullanıcıları muhtemelen geçmişte yaşanan “bilinçli yavaşlatma” fiyaskosundan kaynaklı olarak bu güncellemeleri cihazlarına kurmak istemiyor. Ya da belki de biz fazla abartıyoruzdur ve bu durum sadece üşengeçlikten kaynaklanıyordur.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler