Cumartesi, Nisan 27, 2024

Sil Baştan: iOS 18 ile iOS Şekil Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 17, sanki Apple’ın ara güncellemesi gibi bir izlenim bıraktı. Zira güncelleme ile dikkat çeken çok büyük bir değişim göremedik. Evet hala güncellemeler devam ediyor ama çok büyük bir değişim de beklemiyoruz. Haliyle gözler iOS 18 sürümüne çevrilmiş durumda.

Yeni iOS sürümü için ise beklentileri sürekli arttıran açıklamalar geliyor. En son isabetli tahminleriyle bilinen Mark Gurman bu konuda bir açıklama yaptı. Ünlü isme göre iOS 18, şimdiye kadar gelen en büyük sürümlerden biri olacak ve önemli değişiklikleri de kullanıcılara sunacak.

iOS 18 ile Neler Değişecek?

Mark Gurman tarafından yapılan açıklamalara göre değişikliklerin ilki ve en büyüğü Siri’ye sunulacak güncelleme olacak. Siri sanal asistanına büyük bir yapay zeka güncellemesi gelecek ve sanal asistanın yetenekleri artacak.

Diğer bir değişiklik ise RCS desteği olacak. RCS desteği sayesinde Android cihazlarla yapılan standart mesajlaşmalarda da okundu bilgisi gösterme, mesajları şifreleme ve mesajlar içerisinden medya paylaşımı yapma gibi ayrıcalıklar olacak.

Yine iOS’un mesajlar bölümü için de sunulan ek yapay zeka desteklerini göreceğiz.

iOS 18

Şimdilik iOS 18 için belirtilen büyük değişiklikler bunlar. Zaman içerisinde yeni özellikler de sızmaya devam edecektir. Kesin olan şey şu ki Apple’ın yapay zekayı aktif bir şekilde iOS evrenine soktuğunu göreceğiz.

Samsung’un Galaxy AI adımına karşı adımlar çoktan hazırlanmış gibi gözüküyor. Yeni sürümün tanıtımı için de Haziran ayını beklememiz gerektiğini hatırlatalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler