Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Sızdırdı: Tamamen Çentiksiz iPhone Gelecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, 3 Kasım 2017 tarihinde iPhone X modelini tanıttığında iPhone ve akıllı telefon tarihinde büyük devrim yaratarak klasikleşmiş ve ikon haline gelmiş “Home tuşu” olarak bilinen orta düğmeyi tamamen kaldırarak tamamen ekrandan oluşan bir ön panel tasarımı tanıtmıştı.

Her ne kadar orta düğme tasarımdan kaldırılmış ve geniş bir ekran deneyimi sunulmuş olsa da diğer markalara öncülük eden bir çentik (notch) akımı ortaya çıkmıştı. Şirket iPhone 13 ailesi ile birlikte çentik konusunda yine büyük bir değişikliliğe gitti ve önceki modellerle kıyaslandığında daha küçük bir çentik sunmuştu.

Şimdi ise ortaya çıkan bir ekran görüntüsünde şirketin çentiği tamamen ortadan kaldırdığı bir iPhone modeli üzerinde çalışmakta olduğu spekülasyonları doğmaya başladı çünkü bu spekülasyonun sebebi şirketin yayınladığı görselde bulunan iPhone çiziminde çentiği bulunmaması.

IMG 4154
Apple Sızdırdı: Tamamen Çentiksiz iPhone Gelecek! 2

Apple’ın cihazları için sunduğu garanti ve destek programı Apple Care+ için tasarladığı bir tamamlama ekranında illüstürasyon çiziminde kullanılan iPhone temsilinde ekranda herhangi bir şekilde çentik bulunmuyor. Kimisi bunun bir çizim hatası olduğunu savunsa da birçok kişi şirketin bir şekilde çentiksiz iPhone modeline atıfta bulunduğuna inanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler