Cumartesi, Nisan 20, 2024

Apple Türkiye’de Çalışacak Yeni Eleman Arıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Malumunuz Apple Türkiye‘de şuanda İstanbul’da iki adet mağaza ile hizmet veriyor. Ancak geçtiğimiz aylarda Türkiye’de iki yeni mağaza daha açacağının sinyallerini vermiş ve eleman arayışlarına başlamıştı. Şimdi ise Apple Türkiye toplamda 27 adet farklı pozisyonda eleman arıyor. Belki onlardan birisi de siz olursunuz ne dersiniz ?

27 Farklı Pozisyonda Elemen Arıyor

Başlık biraz ilginç gelmiş olabilir ama doğru 🙂 Apple ekibi şuanda 27 farklı pozisyonu doldurmak için web sitesinden başvuruları kabul ediyor. Tabii ki başvuruları yaparken 18 yaşından büyük olma şartını söylememize bile gerek yok. Genel nitelikleriniz, referanslarınız, çalışma hayatınız ve talep ettiğiniz maaşlarda bu faktörler arasında önemli.

İlanda ise şu kısım çok dikkat çekiyor: Başvuru yerinde ‘muhtelif‘ yani henüz nerede olacağı kesin olmamak ile birlikte Operasyon, Bilirkişi, Uzman, Müşteri Temsilcisi, Müdür ve Teknik Uzman gibi pek çok kriterde ilanlarını açmış. Yani burada alacağımız mesaj açık ve net. Apple Türkiye yeni mağazasını çok yakında açıyor. Ancak nerede açılacağı kesin değil. Şunun kesin olduğunu sizlere söyleyebilirim: Mağaza ya İzmir’de ya da Ankara’da açılacak. Zira Apple gibi bir marka, küçük nüfuslu yerleşim alanlarından uzak duruyor.

Onun dışında hali hazırda İstanbul mağazaları için aramış olduğu pek çok iş fırsatı da var. Eğer yakın zamanlarda iş arayışlarınız hala devam ediyorsa, Apple tarafından sunulan bu iş fırsatlarını değerlendirmenizi tavsiye ediyorum hocalar. Zira biz bir aileyiz ve bu ailenin her bireyini ilgilendirecek her türlü içeriği paylaşmaya özen gösteriyorum.

apple ofis

Maaşlar Ne Kadar ?

Sıradan bir mağazada müşteri temsilcisi olarak başlarsanız eğer girişte 2600 sonrasında ise 3800 TL civarında ücret alıyorsunuz. Bu Apple Türkiye‘nin çalışanlarına vermiş olduğu en düşük ücret. Aslında İstanbul’da yaşayan bir kişi için gerçekten iyi para. Öte yandan mühendisler, takım liderleri, analistler ve usta başı olarak nitelendirilen çalışanlar ise 20 bin TL civarında rakamlar ile çalışıyorlar. Baktığımız zaman bu rakamlar gerçekten bir kişiyi kısa sürede ‘ihya’ edebilecek türden. Ancak Apple Türkiye’de de çalışabilmek için biraz yere sürtmesi gerekiyor 🙂

Firma bir çalışanı işe alırken öncelik olarak prezentabl olmasına, diksiyonunun düzgün olmasına, davranış bozukluklarının olup olmadığına, boşboğaz veya görmemişlik yapıp yapmadıklarına, psikolojik durumlarına kadar pek çok detaya dikkat ediyorlar. Bu taraflar ilk IK görüşmesindeki ön izlenimler diyebiliriz. Sonrasında eğitim durumunuz, çalışma hayatınız ve yaptıklarınız ön plana çıkıyor.

Eğer Apple Türkiye‘nin iş başvuru ilanlarına göz atmak ve değerlendirmek isterseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sormak istediğiniz sorularınız da varsa, hemen aşağıdaki yorum bölümünden iletebilir veya fikirlerinizi belirtebilirsiniz.

apple turkiye is ilani

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Merhabalar, ben ilanlara başvuru yapmak istedim ancak Apple nin kariyer sayfası benden Apple ID istedi. Ben bir Apple kullanıcısı değilim öyle olunca ilana başvuru yapamıyor muyum?

    • Merhaba,

      Başvurabiliyorsunuz normalde. Apple ID kısmını boş bırakabilir misiniz ? Eğer boş olmadan geçemiyorsanız, bir Apple kullanıcısının kimliği ile başvurabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler