Cumartesi, Nisan 20, 2024

Automatica Robotların Efsane Müzik Projesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robotların hiç müzik yapabileceğini düşündünüz mü ? Ya da her hangi bir yerde yaptıkları müziklere eşlik ettiniz mi ? O zaman arkanıza yaslanın ve birazdan izleyeceğiniz Automatica isimli projenin yapabildiklerine bir göz atın. Zira projedeki robotların yaptığı müzikler şuanda dünya çapındaki en iyi gruplara taş çıkartacak türden. Nasıl mı ? Gelin hep birlikte bir göz atalım.

Bir Yapay Zeka Ürünü

Daha önceden orkestra şefliği yapan YuMI robotlarını görmüş ve bayılarak izlemiştik. Ancak şimdi izleyeceğiniz videoda ise çok daha fazlası var. Zira mükemmel bir şekilde kodlanan robotlar, yapay zekanın neler yapabildiğini bizlere gösteriyor. Fakat videonun sonunda ise kurgu gereği efektler eklenerek robotların sapıttığına şahit oluyoruz.

Videoda bildiğimiz Endüstriyel robotların olduğu müzik grubunun bu fikri mühendis olan ve müzik manyağı Nigel Stanford‘un zekasından çıkıyor. Daha önce de yaptığı ilginç projeler ile takipçilerinin karşısına çıkan Stanford, bu sefer çıtayı epey yukarı çıkartmış durumda.

stanford automatica

stanford automatica 002

stanford automatica 003

stanford automatica 004

stanford automatica 005

Yukarıdaki resimlerden biraz olayın netliğini çıkartabiliyorsunuz. Ancak Stanford projesi ile başlayan bu müzik grubunda her ne kadar robotların neler yapabildikleri gösterilse de, insan izlerken ürkmüyor değil. Zira ben izlediğimde ‘lan bu robotlar bunları yapabiliyorsa, ilerde neler yapmaz.’ demekten kendimi alı koyamadım. Zaten bu fikri geliştiren kişi de robotların çok rahat programlanabildikleri için hayal gücünüzü zorladığınızda her şeyi yapabiliyorsunuz gibi ilginç ifadeler de kullanıyor.

Önemli not: Videoda toplamda üç adet robot var. Fakat kurguda ayrı ayrı çekimler yapılarak sonradan montaj ile birleştirilmiş. Yani sanki 16 adet robot aynı anda varmış gibi hissediyorsunuz. Neyse lafı daha fazla uzatmadan, sizleri Automatica adlı efsane robot grubu ile baş başa bırakalım.

Automatica 4K

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler