Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Telefon Numaraları ve Adresler Gmail’de Sonunda Linklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google son güncellemeyle birlikte Gmail üzerinde adresleri, telefon numaralarını ve kişileri otomatik olarak linkleme özelliğini getirdi.

Gözümde önemli bir özellik olan telefon ve adreslerin otomatik olarak imlenme özelliğinin güncellemesi Gmail‘in sitesi ve Inbox da dahil olarak mobil uygulamalara geldi. Güncellemenin yayınlandığı makalede gördüğüm şekilde Gmail ne zaman mail içerisinde bir e-posta adresi, telefon, adres ya da kişi tespit ederse otomatik olarak interaktif linklere çeviriyor.

telefon numaralari ve adresler gmailde sonunda linklendi ornek

Durumun böyle olmasının gözümde basit bir artısı var. Örnek olarak mailime kendim manuel olarak kod editörüyle birlikte mail gönderdiğimde her kod maili biraz daha şişirebiliyor. Fakat bu şekilde ufak da olsa bir artısı söz konusu.

Android üzerinde herhangi bir yerde gördüğümüz bir link olmayan telefon numarasına tıkladığımızda bile bize sorarken aynı şekilde mail içerisinde de soruyordu fakat aynı durumu iOS üzerinde deneyimleyemedim.

Dürüst olmak gerekirse her şey yolunda gözüküyor. Tespit edilen adrese tıkladığımda Google Maps açılıyor. Mail adresine tıkladığımda gönderebilmem için yeni bir mail açıyor. Peki ya telefon numarası? Tabi ki de telefonun arama kısmında numara oluşuyor fakat arama yapmak için siz tekrar arama butonuna basıyorsunuz.

telefon numaralari ve adresler gmailde sonunda linklendi makale ici

İşte teknolojinin de beğendiğim yanı bu. Ufak bir güncelleme dahi olsa hayata 5 saniye bile daha fazla kazandırması bize kar olarak kalıyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler