Perşembe, Mayıs 2, 2024

Apple Vision Pro Türkiye Fiyatı Ne Olur?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, WWDC 2023 etkinliğinde bombayı patlattı ve yeni nesil karma gerçeklik gözlüğü için tanıtım gerçekleştirdi. Yeni gözlük Apple Vision Pro adıyla karşımıza çıktı ve açıkçası bir hayli de ilgi gördü.

Gözlüğün özellikleri ve teknik yetenekleri bir tarafa, fiyatının da çok konuşulduğunu eklemek lazım. Zira Apple’ın yeni ürünü iPhone modellerini çok daha geride bırakan bir fiyatla karşımıza çıkıyor.

Tabii ki burada Türk kullanıcıların asıl merak ettiği konu, Türkiye fiyatlarının nasıl olacağı. Net bir fiyatlandırma söz konusu değil ama ABD için açıklanan fiyatlardan, Türkiye fiyatları konusunda da tahminler yapabiliyoruz. Buradan da yola çıkarak gelin cihazın tahmini Türkiye fiyatı konusunda bir hesaplama yapalım.

Apple Vision Pro Türkiye Fiyatı Nasıl Olur?

Önce şunu belirtmek gerekiyor ki diğer birçok üründe olduğu gibi Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlüğünde de KDV, ÖTV ve gümrük vergisi gibi vergiler olacak. Buradan yola çıkarak bir hesaplama yapacağız.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro Olası Türkiye Fiyatı

  • Gözlüğün ABD Fiyatı: 3.499 dolar
  • Güncel Kur ile Gözlük:75.100 TL
  • %20 Gümrük Vergisi: 15.020 TL
  • %20 ÖTV: 20.816 TL
  • %18 KDV: 21.801 TL
  • TRT Bandrolü: 10.814 TL
  • Toplam Fiyat: 143.551 TL

Tahmini fiyatlar aşağı yukarı bu şekilde oluyor. Tabii ki Apple’ın henüz bu konuda yapmış olduğu resmi bir açıklama yok. Haliyle Apple Vision Pro fiyatları üzerinde kesin konuşmak mümkün değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler