Cuma, Nisan 19, 2024

Apple Watch, Bir Kez Daha Hayat Kurtardı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple’ın giyilebilir teknolojilerinden Apple Watch‘ın insanların hayatlarını kurtardığı haberlerini yıllardır hep duyuyoruz ve görüyoruz. Bugün bu haberlere yenisini eklendi.

ABD’nin New England bölgesindeki Maine eyaletinde yaşayan bir kadın, sahip olduğu Apple Watch sayesinde büyük bir hastalığın köşesinden döndü. 67 yaşındaki Kim Durkee, geride bıraktığımız Mayıs ayının sonlarında sahip olduğu Apple Watch’undan kalbinin atriyal fibrilasyonda olduğu konusunda çok sayıda bildirim almaya başlamıştı.

Yaşadığı bu durum içerisinde ilk iki gecenin sonuçlarını indirip inceledikten sonra üçüncü gecenin raporlarında gördüğü rakamlar sonra “normal şartlar için yüksek” olduğunu fark etti.

Bayan Durkee, aldığı bildirimlere inanmıyor ve yayın grubu WBZ-TV’ye verdiği demeçte “Biliyor musun, içimden bir ses şimdi acil servise git, endişelenecek bir şey olmadığını söylerlerse saati at” dedi.

Doktorlar gerçekten de hasta olduğunu ve hastalığın başında olduğunu teyit ettiler!

apple watch hayat kurtardi kim durkee
Apple Watch, Bir Kez Daha Hayat Kurtardı! 2

Bir uzmana başvuran Durkee, doktorlardan düzensiz kalp atışının olduğunun doğrulamasını aldı ve bunun sebenin bir miksoma olduğunu öğrendi. Nadir ve hızlı büyüyen tümör tiplerinden olan miksoma, kalbe giden kan akışını kısıtlayarak kişinin felç geçirmesine sebep olabiliyor.

Doktorlar, Bayan Durkee’ye kısaca A-fib olduğunu nereden bildiğini sorduğunda doktorlara “çünkü saatim bana söyledi” cevabını verdi.

Durkee, nadir görülen ve hızlı büyüyen miksoma tümerinden kurtuldu!

Bayan Durkee, 27 Haziran tarihinde Massachusetts General Hospital’da ameliyat masasına yattı ve beş saat boyunca süren açık kalp ameliyatı sonrasında sahip olduğu dört santimetrelik tümörden kurtulmayı başardı. Hastanede geçirdiği 11 günün ardından iyileşme süreci için evine döndü.

Ameliyat geçiren Kim Durkee, konu ile ilgili “Burada olduğum ve sizinle konuştuğum için kendimi çok şanslı görüyorum” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler