Salı, Nisan 23, 2024

Apple Watch Series 8, Ateşini Ölçebilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg ekibinden Mark Gurman’ın yeni raporlarına göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple‘ın gelecek dönemde piyasaya süreceği yeni nesil akıllı saatlerinden Watch Series 8, yeni sensörü sayesinde normal vücut sıcaklığınızı ölçerek ateşinizin olup olmadığını size bildirecek.

Power On isimli haber bülteninde paylaştığı son yazısında Gurman, Apple Watch Series 8’in sahip olacağı yeni sensör, şirketin dahili testlerini geçmesi koşulu ile yeni bir vücut ısısı sensörüne sahip olacağını iddia ediyor.

apple watch series 8 konsept
Apple Watch Series 8, Ateşini Ölçebilecek! 2

Rapora göre bu yeni sensör, hem standart Series 8 modelinde hem de sporcular için tasarlanmış yeni bir “dayanıklı model” ile birlikte gelecek ve geleneksel termometreden farklı olarak Apple Watch bu yeni sensör ile kullanıcılarının mevcut vücut sıcaklıklarını doğrudan okumayacak, yalnızca kullanıcı ateşi olduğuna inanıyorsa saat kullanıcılara bu konuda doğrudan bilgi aktaracak.

Bu yılki Apple Watch’ta bazı yeni sağlık izleme özellikleri bekleyebilirsiniz. Nisan ayında, Apple’ın, dahili testler sırasında yeteneğin toplandığını varsayarak, Series 8 modeline vücut sıcaklığı algılamayı eklemeyi hedeflediğini bildirmiştim. Artık bu özelliğin hem standart Apple Watch Series 8 hem de ekstrem spor sporcularını hedefleyen yeni, sağlam bir sürüm için geçerli olduğuna inanıyorum.

Mark Gurman

Bir başka spekülasyon ise yeni sensörünün yanı sıra Apple Watch Series 8’in Series 6 ve 7’de kullanılan aynı yonga setinden güç alacağı ve aynı tasarım hatlarını koruyor olmasıyla ilgili. Yine de ilerleyen günlerde akıllı saat ile ilgili yeni sızdırmaların ortaya çıkmasını bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler