Çarşamba, Haziran 26, 2024

Apple Watch Ultra Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, yeni akıllı telefonlarını duyurduğu etkinliğinde önemli bir sürprize de imza attı. Akıllı saat modellerinde ilk defa Apple Watch Ultra akıllı saat tanıtıldı.

Watch 8 modelinden daha farklı bir yapıda olan yeni akıllı saat, hem daha dayanıklı hem de spora daha fazla odaklanıyor. Tasarım konusunda da farkları olan saat, teknik açıdan da daha dolu bir model. Gelin bu modele yakından bakalım.

Apple Watch Ultra Tasarımı Nasıl?

Daha kalın bir tasarımla gelen yeni akıllı saat, kasa boyutu konusunda da farkını ortaya koyuyor. 41 mm ve 45 mm olan standart kasa boyutunun aksine bu seride 49 mm kasa boyutu karşımıza çıkıyor.

Daha büyük bir digital crown tuşuna sahip olan akıllı saat, kasa malzemesi olarak ise titanyum kasa sunmakta. Sağlamlığını öne çıkarak tüm tasarım düzenlemelerinin yapıldığını görüyoruz.

Ekran kısmında da daha düz bir panel kullanıldığını eklemiş olalım. Bunun nedeni tabii ki yeni akıllı saatin zor şartlara dayanıklı olmasını sağlamak.

Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra Teknik Özellikleri Neler?

Standart Apple Watch akıllı saatlerine göre çok daha aktif bir saat olarak karşımıza çıkan model, profesyonel sporculara hitap eden özellikleriyle dikkat çekecek.

Yeni akıllı saatin ilk dikkat çekeceği nokta da sağlamlığı olacak. Özellikle sualtı süresi konusunda dikkat çeken yeni akıllı saat WR100 sayesinde -40 metrelik dalışlara kadar izin verecek.

Apple Watch Ultra

Bunun dışında saatin MIL-STD 810 sertifikasına sahip olacağı da açıklandı. Yani sağlamlık konusunda şu ana kadar ki en iyi akıllı saat sunulmuş olacak.

Saatin ekran kısmında da 410 X 502 piksel çözünürlük değeri sunduğunu göreceğiz. Söz konusu modelin ekran parlaklık değeri ise şu ana kadar kullanılmış en yüksek değer 2000 nit olacak.

Ekranın büyümesi sadece görüntü kalitesinin artmasını sağlamamış. Yeni akıllı saat için daha fazla alan olduğu için daha geniş bir pil kullanılmış. Bu sayede düşük güç modunda saat 60 saate varan pil ömrü sunulmasını sağlayacak. Standart kullanımda ise 36 saatlik bir pil süresi göreceğiz.

Apple Watch Ultra

Şu an için piyasadaki en iyi GPS birimine de sahip olan Apple Watch Ultra, haritadaki konumu net olarak gösterebiliyor ve spor modlarının da otomatik olarak algılanmasını sağlıyor.

Eğer arazide başınıza bir şey gelecek olursa, yeni siren özelliğinden de yararlanabiliyorsunuz. Bu siren özelliği sayesinde 86 dB seviyesine kadar ses çıkarılabiliyor ve saatin sesi 180 metreye kadar uzaktan duyurulabiliyor.

Apple Watch Ultra

Diğer Özellikler

  • Gürültülü ortamlarda da sorunsuz çalışabilen yeni mikrofon ve hoparlör sistemi
  • Kadranda pusula bulunan yeni yol bulucu saat kadranı
  • Yüksek hızlı su sporları için takip
  • Antrenman modları arasında anında geçiş yapmak için yeni eylem düğmesi
  • Tüplü dalış için özel olarak geliştirilen uygulama

Apple Watch Ultra Fiyat

Saatin fiyatı 799 dolar olarak açıklandı. Modelin Türkiye fiyatının ne zaman açıklanacağı belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler