Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple’dan Hallice: Nesne İzleme Cihazı Huawei Tag Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji devlerinden Huawei, bugün Nova 10 ve Nova 10 Pro modelleri ile birlikte ilk nesne izleme cihazı olan Huawei Tag’i resmi olarak tanıttı. Tüm süreçleri Apple’ın AirTag isimli nesne izleme cihazına benzeyen cihaz, yalnızca HarmonyOS 2.0 ve üzeri işletim sistemine sahip cihazlar ile eşleşebiliyor ve Huawei’in “Bul” isimli ağı üzerinden yönetiliyor.

Eğer Apple’ın “Bul” ağını biliyor ve AirTag cihazının çalışma prensibini biliyorsanız, Huawei Tag cihazı da aynı mantıkta çalışıyor. Huawei bu cihaz ile birlikte ayrıca şifreli konum raporlaması sunuyor ve nesnelerinizi ararken rahat bulabilmeniz için 92dB’e kadar ses çalabilen hoparlörü içerisinde barındırıyor.

Yalnızca 6 gram ağırlığında olan Huawei Tag, 5,6mm kalınlığında ve IP67 sertifikası ile birlikte suya ve toza karşı dayanıklılık sunuyor. Nesne izleme cihazı, bir yıldan fazla kullanım ömrü sunan CR2032 düğme pil ile çalışıyor ve yalnızca Beyaz olmak üzere tek bir renk seçeneğinde geliyor (bu birine çok benziyor değil mi :3)

Huawei Tag hem dörtlü pakette hem de tekli paketlerde satılıyor; tekli paketin fiyat etiketi 99 Çin Yuanı ($15) iken dörtlü paketin fiyat etiketi 299 Çin Yuanı ($45)

30 Temmuz’da açık satışları başlayacak olan Huawei Tag’in ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağını henüz bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler