Cuma, Mart 29, 2024

Apple’ın iPhone 11 ve 11 Pro Modelleri, Ekran Değişiminde Onay Gerektirecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

4 gün sonra, bildirim ayarlar menüsünde gözükmeye başlayacak; Apple, iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max’in, ekranım onarımı sonrasında eğer cihazlar gerçek bir ekranı doğrulayamazsa müşterilere bir uyarı göndereceğini belirten yeni bir destek belgesi yayınladı.

Apple Destek tarafından yayımlanan belgede şunlara değinildi ve kullanıcılar orijinal parça kullanımında uyarıldı.

repair

“iPhone ekranınızı değiştirmeniz gerekirse, onarmak için orijinal Apple ekran parçaları kullanan sertifikalı teknisyenler için önemlidir. Apple, yetkili servis sağlayıcılar veya sertifikalı teknisyenler tarafından gerçekleştirilmeyen değişiklikler, uygun güvenlik ve onarım prosedürlerini izlemeyebilir ve yanlış işlev veya ekran kalitesi veya güvenliği ile ilgili sorunlara neden olabilir.”

Pile zarar verebilecek sorunlar oluşturabilir!

Apple beyciğim, ekranınız yanlış şekilde değiştirilirse yahut çoklu dokunma sorunları, ekran renginin doğruluğu, parlaklığı ya da True Tone (Doğru tonlama) gibi sorunlar orijinal olmayan bir yedek parça ile ortaya çıkan sorunların büyük bir listenin üzerinden geçmektedir. Apple ek olarak şunları belirtti:

GettyImages 1061733958

“Ayrıca, vidaları veya kaplamaları doğru şekilde değiştirmeyen onarımlar, aküye zarar verebilecek, aşırı ısınmaya neden olabilecek veya yaralanmalara neden olabilecek gevşek parçaların arkasında kalabilir.”

Cihazınız sizi sürekli uyaracak

Apple beyciğim bu konu hakkında iPhone sahiplerini rahatsız etmekten çekinmiyor. Şirket, bir sorun tespit edildikten sonra dört gün boyunca etkilenen iPhone cihazlarının kilit ekranında bir bildirim göstereceğini bunun ardından on beş gün sonrasında bu uyarıyı ana ayarlar menüsüne aktaracağını belirtti.

Bahsi geçen bildirim dört gün ardında Ayarlar -> Genel -> Hakkında seçeneklerine taşınacak.

Eski iPhone modelleri etkilenmeyecek!

apple iphone siri gty jc

Apple beyciğim tarafından yapılan bu yeni önlem önceki iPhone modelleri için değil yalnızca yeni tanıtılan iPhone modelleri (11, 11 Pro ve 11 Pro Max) için geçerli olacak. Değiştirilen ekran orijinal olarak doğrulanmasa bile, ekranın iOS işletim sisteminin normal bir biçimde çalışmasını engellemeyecek.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler