Cuma, Mart 29, 2024

ASRock RX Vega 64 ve RX Vega 56 Grafik Kartlarını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen anakart ve donanım üreticilerinden ASRock, henüz yeni girdiği ekran kartı piyasasında hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Phantom Gaming X ailesine RX Vega 64 ve RX Vega 56 grafik kartlarını ekleyen üretici, ürün yelpazesini genişletiyor.

ASRock, geçtiğimiz aylarda ekran kartı piyasasına giriş yapacağını duyurmuş ve ilk etapta AMD tabanlı grafik kartı üreteceğini tüketicilerle paylaşmıştı. İlerleyen zaman diliminde ise ilk ekran kartı modellerinin RX 500 serisi olacağı duyurulmuştu. Öte yandan yeni çıkan bilgiler, ASRock’un Phantom Gaming X serisine RX Vega 64 8G ve RX Vega 56 8G modellerini ekleyeceğini gösteriyor.

asrock

ASRock’un yeni ekran kartı modelleri, AMD’nin referans tasarımları olan karbon detayları ile dikkat çekiyor. Her iki grafik kartı da etkin ısı yayılımı için gerekli kompozit buhar odasına, aktif soğutma sağlayan çift bilyalı rulmana ve üfler yapılı fana sahip.

Phantom Game X RX Vega 64 8G

RX Vega 64, ön plana çıkan güçlü bir kart olarak gözümüze çarpıyor. Büyük bir yapıya sahip kart, kurulum için kasada iki yuva gerektiriyor.  Kart, 4096 akış işlemcisi ile dikkat çekiyor. Temel düzeyde türünde 1247 MHz hızında çalışan bu işlemciler, turbo modunda 1546 MHz hızına kadar yükselebiliyor. Öte yandan kart adından da belli olacağı üzere 8GB HBM2 bellek ile geliyor.

asrock rx vega 64 8g

Bellek frekansı bazıda 945 MHz’lik bir değer sunan ekran kartı, bellek arayüzünde 2048 Bit‘e ulaşıyor. Üzerinde bir adet HDMI, üç adet DisplayPort yuvası barındıran ekran kartının maksimum çözünürlük desteği ise 8K. Son olarak kart, 2×8 pinlik bir güç bağlantısına ihtiyaç duyuyor.

asrock rx vega 64 8g 1

asrock rx vega 64 8g 2

Phantom Game X RX Vega 56 8G

ASRock RX serisinin ikinci üyesi ise RX Vega 56. Abisine göre daha düşük profile sahip bu kart, 3584 akış işlemcisine sahip. Çalışma hızlarında temel düzeyde 1156 MHz hız sunan kart, turbo modunda frekansını 1471 MHz’e yükseltebiliyor. Yine 8GB HBM2 bellek ile gelen bu kart, 800 MHz bellek frekansına ve 2048 Bit bellek arayüzüne sahip.

asrock rx vega 56 8g

RX Vega 56’da üzerinde bir adet HDMI, üç adet DisplayPort yuvası bulunuyor ve maksimum 8K çözünürlük sunabiliyor. Ekran kartının güç bağlantısı ise yine 2×8 pin olarak belirlenmiş.

asrock rx vega 56 8g 1

asrock rx vega 56 8g 2

ASRock RX Vega ekran kartları, ASRock tarafından sunulan Phantom Gaming Tweak Utulity ile gelirken, overclock bazında da destek sunuyor. Öte yandan ekran kartlarının hangi bölgelerde ve ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmezken fiyat bazında da bir bilgi bulunmuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler