Salı, Nisan 23, 2024

ASUS, Anakart Yazılımlarını Güncelleyerek Windows 11 Desteği Sağlıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un yeni nesil işletim sistemlerinden Windows 11’in, özellikle cihazınızın yonga setinde Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0 modülünün kullanılabilirliği konusunda bazı özel güvenlik gereksinimleri var ve bu sebeple çoğu bilgisayar hatta yeni nesil yüksek donanıma sahip bilgisayarlar Windows 11 ile uyumsuz olarak işaretleniyor..

TPM 2.0 aslında oldukça eski bir teknoloji ve 2011 yılına kadar uzanıyor ve donanım desteği 2015 civarında kullanıma sunuluyor, yani birçok eski cihaz aslında donanıma zaten sahip ancak devre dışı bırakılmış durumda. Bu, Rusya veya Çin gibi bazı konumlar desteklemediği için daha yeni donanımlar için bile geçerli olabilir.

ASUS ise şimdi anakartları için Windows 11 desteği sağlayan yeni bellenim yayınlamaya başladı. Yeni BIOS, AMD sistemlerinde TPMP’yi veya Intel sistemlerinde Platform Trust Teknolojisini (PTT) otomatik olarak etkinleştirecek. Güncellenen anakartların bir listesi aşağıda ve daha fazlası Asus tarafından test edilmekte.

1628141359 asus win 11 compatible chipset july 2021
ASUS, Anakart Yazılımlarını Güncelleyerek Windows 11 Desteği Sağlıyor! 2

Asus’ta aktif olarak güncellenen bir listeyi burada görebilirsiniz. Mevcut BIOS sürümünüzü başlat menüsünden “msinfo32” çalıştırarak bulabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler