Cuma, Mart 29, 2024

ASUS GeForce RTX 3050 Ekran Kartı Serisi Duyuruldu! İşte Modeller 

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, CES kapsamında yeni giriş seviyesi ekran kartı modellerini tanıtmıştı. RTX 3050 serisi olarak gördüğümüz yeni modeller için özel seriler de duyurulmaya başladı. ASUS, ilk davrananlardan biri oldu ve ASUS GeForce RTX 3050 serisi için tanıtım yapıldı.

İlerleyen günlerde bu serinin tek tek modellerini inceleyeceğim ama gelin önce bir bütünde hangi seriler tanıtılmış ve genel özellikler neler buna bakalım. Çünkü biliyorsunuz ki ASUS’un tek bir serisi yok.

ASUS GeForce RTX 3050 Ekran Kartları ve Özellikleri

Tanıtıma baktığımız zaman şimdilik RTX 3050 serisi için 3 model geldiğini görüyoruz. Bunlar içerisinde en çok göze batanı yine ROG modeli. Ama tabii ki biz 3 modele de bakacağız.

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce RTX 3050 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

ASUS Dual GeForce RTX 3050 8 GB Modeli

Phoenix serisinin bir üyesi olan yeni ekran kartı, çift fanlı bir yapıyla gelmekte. Tasarıma baktığımız zaman ne bir ROG serisi kadar dikkat çekici ne de referans model kadar sade bir yapı görüyoruz.

Ön yüzde zaten çift geniş fan var ve geri kalan bölümlerde de mat bir yüzey seçilmiş durumda. Arka kısımda ise çeşitli açıklıkları bulunan metal bir plaka tercih edilmiş durumda.

ASUS bir hareket katması ve siyahı biraz daha renkli bir hava içerisinde göstermesi adına RGB şeritte kullanmayı ihmal etmemiş. Çok ince ve küçük bir alanda olsa da RGB aydınlatma şeridi var.

ASUS GeForce RTX 3050 

ASUS Phoenix GeForce RTX 3050 8 GB Modeli

ASUS GeForce RTX 3050 ailesinin en kompakt yapılı ekran kartı bu yeni seri oldu. Tek bir fan kullanılan model çift bilyeli fan ile soğutma konusunda yeterli performansı gösteriyor.

Minimal boyuttaki ekran kartının yüzey kısmında asimetrik kesim oynamalarla hareketlendirme yapıldığını görüyoruz. Ama bu mini seriden ek bir aydınlatma beklemeyin.

Arka kısımda çift fanlı modelde olduğu gibi metal bir plaka tercihi yapıldığını da eklemiş olalım.

ASUS GeForce RTX 3050 

ASUS ROG Strix GeForce RTX 3050 8 GB Modeli

İşte yeni ailenin en iyi modeli bu ROG serisi olacak. Zaten ROG dediğimiz zaman oyuncu ürünleri akla geliyor. Ekran kartında da böyle bir tasarım benimsenmiş. Kartın ön yüzünde 3 adet fan bulunuyor. Gri ve siyah şeritlerle dikkat çeken bu ön yüzde üst kısımda RGB aydınlatmanın yer aldığını da ekleyelim.

ASUS GeForce RTX 3050 

Arka kısma geçtiğimizde de yine ROG serisine yakışır bir tasarım gözüktüğünü ekleyelim. Bu kısımda da logoda yer alan aydınlatma dikkat çekerken metal arka plakadaki açıklık alanı da unutulmamış.

ASUS GeForce RTX 3050 

2.7 yuvalı kartın, 3 adet DisplayPort 1.4a, HDMI 2.1 bağlantılarını da beraberinde getirdiğini ekleyelim.

Şu an için yeni seri ASUS RTX 3050 modelleri için söyleyeceklerimiz bu kadar. Teknik özellikler konusunda da dediğimiz gibi her modeli ayrı ayrı ele alacağız. Ama tabii ki temelde RTX 3050 özellikleri olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. 3050 çıkışında ekran kartlarında düşüş yaşanacak mı böyle bir duyum var düşecek diyenler var ama sanmıyorum gene de size sormak istedim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler