Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3050 Tanıtıldı! İşte Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, yeni nesil RTX 30 serisini genişletmeye devam ediyor. Markanın CES 2022 kapsamında yeni nesil ürünlerini tanıtmasını bekliyorduk. Beklediğimiz gibi oldu ve iddialı ekran kartı modelleri geldi. Seriye eklenen ilk model ise giriş seviyesi NVIDIA GeForce RTX 3050 ekran kartı oldu.

Güç anlamında biraz daha geride kalsa da fiyat performans açısından biraz daha ideal bir model olan seri, 27 Ocak tarihinde satışa çıkacak. Peki fiyat performans serisi yeni ekran kartının özellikleri neler? Fiyatı nasıl?

NVIDIA GeForce RTX 3050 Teknik Özellikleri

Bahsettiğimiz gibi daha çok fiyat performans serisi bir ekran kartıyla karşı karşıyayız. NVIDIA yine oyunculara hitap ediyor ama skalayı da biraz daha aşağı çekiyor.

RTX 30 modellerinin giriş seviyesi diyebileceğimiz ekran kartında GA106-150 GPU birimi yer alıyor.

Kaçırmayın: AORUS 15P RX5LKD Laptop İncelemesi

2560 CUDA çekirdeğinin yer aldığını gördüğümüz yeni ekran kartında bellek kısmında ise 8 GB GDDR6 bellek kullanıldığı açıklandı.

Bellek veri yolu değerine baktığımızda 128 bit bellek veriyolu değerini gördüğümüz NVIDIA GeForce RTX 3050, bellek hızında da değerleri çok değiştirmiyor ve 14 GB/sn bellek hızıyla geliyor.

Tüm bu özelliklere ek olarak 9 TFLOPS değerinde ekran kartının, hem Tensor hem de RT çekirdeklerinin bulunduğunu da ekleyelim. Bu sayede seri hem DLSS desteği hem de RTX desteği sunacak. Giriş seviyesi olsa bile hem DLSS olması hem de RTX olması güzel bir artı.

NVIDIA GeForce RTX 3050

NVIDIA GeForce RTX 3050 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Yeni ekran kartının fiyatı 249 dolar olarak açıklandı. Tabii ki özel seriler için fiyat değişiklikleri yaşanabilir. Ama şu an için paylaşılan fiyat gayet ideal gibi gözüküyor. Son olarak serinin piyasa çıkış tarihinin 27 Ocak olduğunu da hatırlatalım.

Teknik Özellikler Özet

  • GPU Birimi: GA106 -150 GPU
  • Bellek: 8 GB GDDR6
  • Çekirdek: 2560 CUDA
  • RT Çekirdek: 20
  • Tensör Çekirdek: 80
  • TDP Değeri: 130W
  • Bellek veriyolu: 128 bit
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler