Perşembe, Nisan 18, 2024

ASUS GTX 1050 ve 1050Ti Cerberus Ekran Kartlarını Piyasaya Sürdü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden ASUS, oyuncu odaklı serisi Cerberus ailesine iki yeni üye ekledi. ASUS GTX 1050 ve 1050Ti Cerberus GPU‘ları ile ürün gamını genişletiyor. Yeni ekran kartlarının teknik detayları haberimizde.

ASUS daha önce piyasaya sunduğu Cerberus grafik kartları serisini güncelleyerek ülkemizde en çok satılan iki model olan 1050 ve 1050Ti ile seriye yeni bir güncelleme getirdi. Yeni modellerin her ikisi de harici bir güç gereksinimi duymuyor ve oldukça şık bir tasarım ve arka plaka ile geliyor. 

Fabrikadan gelen overclock

Her iki modele baktığımızda şüphesiz en dikkat çekici şeyin tasarım olduğunu görüyoruz zira ASUS oldukça şık ve yakışıklı kartlar tasarlamış. Özellikle kartların arka plakaları canavar gibi görünüyor. Özellikle estetik anlamda iyi bir sistem toplamak isteyenlerin bu tasarımları göz ardı etmeyeceğini düşünüyoruz.

Her iki grafik kartının getireceği teknik detaylara baktığımızda ise karşımıza alışılmış grafik özellikleri çıkıyor. Bu bağlamda GTX 1050 2GB VRAM ile gelirken 1050Ti 4GB VRAM ile kullanıcılara sunuluyor. Zaten daha önceki 1050 modellerinde de kullanılam RAM tercihleri bu yöndeydi. 

cerberus2

ASUS, 1050Ti Cerberus modelinde önceki 1050Ti modelinde kullanılan 1341Mhz saat hızını 1455Mhz‘e yükseltmiş. Aynı zamanda 1050 Cerberus modeli de 1404Mhz olan saat hızını 1518Mhz‘e arttırmış. Bu açıdan baktığımızda ASUS yeni grafik kartlarına ufak bir overclock çekmiş diyebiliriz. Aynı zamanda her iki modelin bellek hızı 7.00Ghz olarak ayarlanmış.

Her iki modelinde aynı PCB ve soğutucu sistemi tasarımına sahip olduğunu gördüğümüz modellerde ikişer adet 80 mm soğutucu fan bulunuyor. Ekstra bir güç bağlantısı gerektirmeyen ekran kartları tüm güçlerini anakart ile bağlantı kuracakları PCI yuvasından karşılayacaklar. Bu yuva ile birlikte ASUS 3+1 VRM tasarımı ile monoblok soğutucu tasarımını tercih etmiş.

Her iki grafik kartı hem kaput olarak hem de bağlantı birimleri açısından aynı tasarıma sahip. Yine her iki modelde de DVI-D, DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.0 çıkışları bulunuyor. 

Yeni kartların piyasa satış fiyatı 1000 Türk lirası bandında olduğunu belirtelim.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler