Salı, Ekim 22, 2024

ASUS Yeni Efsane Oyuncu Monitörünü Duyurdu: ROG Strix XG27VQ

ASUS yeni geliştirmiş olduğu Rog Strix XG27VQ oyuncu monitörünü duyurdu. 27 inçlik dev ekranın yanı sıra, adından da anlayabileceğimiz üzere RGB aydınlatmalı ve alt tabanından ASUS logosunun yansıdığı bu monitör, kullanıcılara mükemmel bir oyun deneyimi yaşatacak. Öte yandan monitörün piyasa satış fiyatı 350 dolar olarak belirlenmiş. Gelin şimdi hep birlikte bu yeni monitöre yakından göz atalım.

ASUS ROG Strix XG27VQ Neler Sunuyor ?

Asus oyuncu monitörleri skalasına bir yenisini daha ekledi. Republic of Gamers adı altında geliştirilen yeni oyuncu monitörü ROG Strix XG27VQ modeli 27 inçlik kavisli yapısı ile birlikte geliyor. Öte yandan Asus’un diğer 34 inçlik oyuncu monitörleri ile kıyaslandığında daha küçük bir ekran ile geldiğini belirtelim. Fiyatına göre ‘alınabilecekler’ kategorisine adını yazdıran model, 4K çözünürlüğün yanı sıra, Full HD (1920 x 1080 px) çözünürlük sunuyor.

Öncelik olarak monitörün 144 Hz yenileme hızı ve 1 MS tepkime süresine sahip olduğunun altını çizelim. Oyuncu monitöründen bahsediyoruz. Zira bu değerlerden daha yukarısı zaten kabul edilemezdi. Monitörde bir de AMD tarafından geliştirilen FreeSync teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde de ekranda oluşabilecek yırtılmaları minimuma indirerek daha hızlı bir oyun deneyimini bizlere yaşatıyor.

BENZER:  Laptop Ekranında Siyah Leke Nasıl Düzelir?

asus rog strix - PC Hocası

300 nit parlaklık değeri ile gelen Asus Rog Strix XG27VQ modeli AURA LED aydınlatması ile desteklenmiş. Zaten bu aydınlatmalara hangimiz hasta değiliz ki ? Monitörlere de bu şekilde eklenerek ortaya güzel bir işçilik çıkartılmış. Diğer monitörlerde sadece flaş ve parıldama efektleri vardı. Bu monitörde ise Aura RGB ile istediğiniz renk kombinasyonlarını gerçekleştirebiliyorsunuz.

Monitörde 1x DisplayPort 1.2, 1x HDMI 1.4 ve çift bağlantılı DVD-D girişleri yer alıyor. Şuanda yurt dışında 350 dolardan satışa çıkacak olan Asus ROG Strix XG27VQ çok yakında Türkiye’de de satışa çıkacak. Türkiye fiyatı için şuanda her ne kadar bir şey söylemek için erken olsa da, tahmini olarak 1400 TL civarında satılacağını düşünüyoruz.

asus rog strix xg27vq 003 - PC Hocası

silkroadgaminggentr

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. yani ben asus rog swıft pg248q kullanıyorum 144hz 1ms full hd 2.100tlye aldım. 4K 144HZ 1MS 1.400tl olacak. Tekrar bi düşünelim fiyatı isterseniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler