Perşembe, Nisan 25, 2024

Asus’un 4K HDR 144Hz G-Sync Monitörü Yurtdışında Ön Siparişe Açıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus’un yeni 4K HDR monitörü yurtdışında ön siparişe açıldı. İşte piyasanın en iyi niteliğindeki yeni Asus PQ27UQ!

Geçtiğimiz haftalarda Acer, ilk 4K HDR 144Hz monitörünü satışa sunmuştu. Asus’un dişli rakiplerinden birisi olan Acer böyle bir adım atınca Asus’tanda ani bir atak geldi. Asus yeni 4K HDR 144Hz’lik monitörünü yurtdışında ön siparişe sundu.

Bildiğimiz gibi bilgisayar monitörü seçimlerimiz oyunlarda oldukça önemli. Bir monitör alırken alacağınız monitörün tepkime süresine, yenileme hızına ve çözünürlüğüne dikkat etmeniz çok önemlidir.

Eğer bir oyuncu iseniz 5ms, 60Hz’lik bir monitör ile 1ms 144Hz monitör arasındaki fark sizin için oldukça önemli olacaktır. Keza 1ms’lik olan monitörde mouse ile yaptığınız hareketler ekrana daha hızlı yansıyacaktır. Yenileme hızı ise ani dönüşlerde oldukça işinize yarayacak.

60 144

Asus’un yeni monitörü PQ27UQ, yukardaki özelliklerin hepsini içeriyor. 1ms tepkime süresine sahip olan PQ27UQ, 144Hz yenileme hızına sahip. Bunlara ek olarak 4K HDR çözünürlük sunan monitör 27 inç büyüklüğünde.

Tabi monitörün özelliklerine diyecek birşey yok. Ancak kullanıcıların çok çok büyük bir kısmının sistemi, hem 4K hemde HDR görüntü kalitesinde oyunları oynatabilecek niteliğe sahip değil. Yani bu monitör daha çok geleceğe hitap ediyor. Ayrıca bu monitör DisplayHDR 1000 sertifikasyonuna sahip ilk monitör olma özelliğinide taşıyor. 

asus 2

Asus PQ27UQ Oyuncu Monitörü’nün Fiyatı!

Monitörün hemen hemen her özelliğinden bahsettik. Sırada herkesin en çok merak ettiği soruların birisi var. Monitörün fiyatı ne kadar?

Daha öncede söylediğimiz gibi monitör halihazırda Türkiye için satışta değil. Sadece yurtdışında bulunan monitör ön sipariş ile satılıyor. Fiyatı ise 1.999$. Fiyatı görünce yanlış yazılmış sanabilirsiniz ancak durum bu şekilde. Yani bu günki kura göre 9.407 TL.

Bu fiyatlara ülkemize gelse dahi satılacağını düşünmüyoruz. Zaten bu monitörü en üst sınırında kullanacak bilgisayarlarımızda yok. Sizce Asus’un yeni monitörü nasıl olmuş? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler