Perşembe, Nisan 25, 2024

Piyasadaki En İyi DDR4 RAM Modelleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüz oyunlarını oynayabilmek için artık grafik kartı desteği kadar RAM desteği de önemli. Biz de bu rehberimizde sizlere piyasada bulunan en iyi RAM modellerini listelemiş olacağız. Bu liste dünya genelinde tercih sırasına göre yapıldığı gibi, en iyiden aşağıya doğru ilerlemektedir.

En İyi DDR4 RAM Modelleri

Daha önceden DDR4 RAM aldıysanız, bir yıl içerisinde fiyatların nasıl yükseldiğine de şahit olduğunuzu düşünerek konuya giriş yapıyorum hocalar. 2018 yılı içerisinde bu fiyatlar her ne kadar cazip gelmese de, “para – çokomel” mantığında bu RAM modelleri her halukarda satılıyor. O yüzden “inşallah düşer” mantelitesine dayanarak, listemizin ilk modeli ile başlayalım.

gskill trident z rgb

En İyi RGB Serisi: G.Skill Trident Z

Şuanda RGB RAM kiti denildiğinde ilk akla gelen modeldir hiç şüphesiz. Aynı zamanda performansı ve pasif soğutması ile sistemin içerisinde adeta süzülen bir model. Türkiye’de de orta ve üst düzey sistemlerin vazgeçilmez markalarından birisi olduğunun altını çizelim.

Tek eksi yanı, RAM’lerin RGB aydınlatması kişiselleştirilemiyor. Yani özel aydınlatma modu da getirilmiş olsa, tadından yenmez.

g.skill ripjaws ddr4 ram

En İyi Orta Sınıf: G.Skill Ripjaws V 2x 8GB Kit 

Uygun fiyat denildiğinde yine akla ilk gelen kitlerden bir tanesi ile karşı karşıyayız. Trident modelinde olduğu gibi üzerinde bir RGB aydınlatma bulunmasa da, 2400 MHz hızında çalışan 8+8 GB olarak kutusundan çıkan bir model. Hatta şuanda piyasada en uygun 16 GB DDR4 kitlerden birisi olduğunu da belirtebiliriz.

Ama uygun dediğime bakmayın. Şuanda RAM fiyatları çok yüksek konumda olduğu için, gözünüze batabilir.

corsair dominator ram kit

En İyi Yüksek Sınıf: Corsair Dominator Platinum 32 GB

Yüksek donanım parçalarına sahip sistemlerin vazgeçilmez kitlerinden birisi olan Corsair Dominator Platinum RAM kiti kalitesi ve performansı ile çok iddialı modeller arasında. Maksimum 3333 MHz hızında çalışabildiği gibi, daha kitleri elinize aldığınızda malzeme kalitesinden üst seviye bir model olduğunu kestirebiliyorsunuz.

Ancak şuanda 32 GB’lık modellerinin 2300 TL civarında satıldığını belirtelim. Malum RAM’lere gelen zamlardan sonra aldılar başını yürüdüler.

hyperx savage ddr4 16gb

İdeal Sınıf: HyperX Savage DDR4 16 GB

Bizim de sistemlerimizde oldukça fazla tercih etmiş olduğumuz RAM modellerinden bir tanesi ile karşı karşıyayız. Zira fiyat performans skalasının zirveye oynayan kitine ne iyi örneklerden olabilir. Aynı zamanda HyperX kalitesi sizi uzun yıllar memnun etmeye de yetiyor.

HyperX Savage DDR4 16 GB Kit ise maksimum 2800 MHz hızında çalışabiliyor. Şuanda Türkiye’de çeşitli e-ticaret sitelerinde 1250 TL‘den başlayan fiyatlar ile satıldığını belirtelim.

hyperx predator ram

HyperX Predator DDR4 16 GB

Yine aynı sınıfa dahil edebileceğimiz, Savage modellerinden sonra geldiğini düşündüğüm Predator 16 GB kitlerini de tercih listenize koyabilirsiniz. Zira bu model 3200 MHz hızında çalıştığı gibi, yüksek Overclock performansı ve stabilite sunuyor. Ancak fiyatından dolayı Ripjaws V kitleri daha cazip gelebiliyor.

corsair vengeance 16 gb ddr4 kit

Corsair Vengeance DDR4 16 GB

Ben her ne kadar bu rehberde sizlere 8 GB model önermemiş olsam da, hemen hemen her modelin tek satılan 8 GB’lık kitleri mevcut. Yine onlardan birisi olan Corsair Vengeance modelinden bahsediyorum tabii ki. Bu sene sistemlerimizde kullandığımız ve bize sıfır sorun çıkartan bu kitler, uzun süreli kullanımlar için oldukça ideal.

Şuan ki Türkiye şartlarında da fiyat – performans skalasına koyabileceğimiz ürünlerden birisi diyebilirim.

adata xpg 16gb ram

AData XPG 16 GB Kit

Son zamanlarda firmanın geliştirdiği yeni kitler ile ilgiyi üzerine çektiği AData listemizin tabii ki olmazsa olmazlarından. Türkiye koşullarındaki fiyatlarına baktığımızda oldukça makul olarak satılan XPG serisi, 2133 MHz hız ile orta sınıf modeller arasına yerleşiyor.

ballistix elite 16 gb ram

Ballistix Elite DDR4 3000MHz 32GB

Listemizin son basamağında sıra son zamanlarda bilinçli kullanıcıların tercih etmeye başladığı ve AMD Ryzen serisi ile en etkili biçimde çalışan Ballistix RAM‘lere geldi. Seri 8 – 16 – 32 – 64 olarak bütçeye göre çıktığı gibi, performans konusunda mükemmel sonuçlar verebiliyor.

Şuanda Türkiye’de 32 GB’lık modeli çeşitli e-ticaret sitelerinde 1200 TL’den başlayan fiyatlar ile satılabiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler