Cuma, Nisan 26, 2024

Atatürk Havalimanı Üzerinde Drone Uçurmaya Hapis Cezası

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnsansız hava araçları drone‘lar Türkiye’de yayılmaya devam ediyor. Fakat bazı kendini bilmez arkadaşlar drone’ları farklı yöntemler için kullanmaya kalkarak hem bizleri hem de uçuşları tehlikeye atıyorlar. Bir ilk hapis cezası ise Atatürk Havalimanı çevresinde uçuş yapan kişiye verildi.

Senin Ne İşin Var Oralarda ?

Gerçekten bazen anlam veremiyorum. Yahu senin Drone ile ne işin var havalimanı içerisinde ? Bu kadar milletin hakkı ile oynamaya ne hakkın var ? Bu şekilde düşündüğüm zaman verilen hapis cezasının az bile olduğunu düşünüyorum. Ancak gel gelelim profesyonel drone kullanımları bu tip arkadaşlar yüzünden sürekli zora giriyor.

En ufak bir örneğini verelim mesela: Adamlar bu şekilde drone uçurduğu için artık her uçuşa izin gerekiyor. Sürekli de bu durum zorlaştırılıyor. Yakın zamanda drone uçuşları Türkiye’de bu tipler yüzünden yasaklanırsa şaşırmayın.

istanbul drone

İlk Hapis Cezası da Verilmiş Oldu

Daha önceden drone kullanımlarında yasaklar vardı. Çiğneyen kişiler de oldu. Fakat Türkiye’de ilk kez bir hapis cezası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve DHMİ’nin şikayeti üzerine verildi.

Bakırköy 35.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ‘Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan yargılanan bu arkadaşımıza ilk önce beraat verildi. Sonrasında ise karara itiraz eden SHGM ve DHMİ konuyu İstinaf Mahkemesi’ne taşıyarak olayın seyrini değiştirdi.

Sonrasında ise bugün gerçekleştirilen duruşmada kullandığı drone’un çekimlerini ile yaptığı tarihte akıllı oyuncak statüsünde olduğunu belirten şahıs beraatini istedi. 19.Ceza Dairesi tarafından ise kişiye ‘havacılık kurallarını ihlal etmek’ ve ‘İstanbul Atatürk Havalimanı’ üzerinde izinsiz uçuş yapmak suçundan 1 yıl hapis cezası verildi.

Son olarak ise iyi hal nedeni ile 10 aya kadar indirilen hapis cezası, mahkeme tarafından 5 yıl süre ile ertelenerek şimdilik kapatıldı. İlerleyen günlerde para cezasına dönüştürülür mü yoksa cezasını çekmek için ceza evine girer mi orasını mahkeme heyeti karar verecek.

istanbul drone 04

istanbul drone 02

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler