Cuma, Nisan 19, 2024

Markafoni Alışveriş Sitesi Faaliyetlerini Durdurma Kararı Aldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Markafoni web sitesini ziyaret eden kullanıcılar ilginç bir not ile karşılaştı. Sitenin ana sayfasında yer alan açıklamaya göre 30 Haziran 2017 tarihinde Markafoni‘nin tüm hizmetlerini durduracağı belirtiliyordu. Peki bu kapanmanın arkasında yatan sebep neydi ?

Artık Her Ticaret Firması Kendi Kendi Satışını Yapıyor

Markafoni tarafından yapılan resmi bir açıklama olmamasına karşın, Türkiye’de artık şöyle bir gerçek var hocalar: Artık her ticaret firması kendi e-ticaret alt yapısını kurduğu için kendi satışlarını yapmaya başladı. Markafoni gibi markalar da önceden firmaların bu açıklarını kullanarak ‘biz sizin yerinize satış yaparız.’ mantığı ile hareket ediyorlardı.

Markafoni Türkiye faaliyetlerine ilk başladığı zaman güzel bir ivme yakalamıştı. Ancak son bir kaç yıldır sanırım sıkıntılar patlak vermeye başladı. Büyük markalar ise Markafoni sitesinde mağaza açarak kullanıcıları bu şekilde çekip, satışa yönlendiriliyordu.

Ancak yukarı da bahsetmiş olduğum üzere artık her marka kendi e-ticaret satışlarını yapmaya başladığı için bu gibi web sitelerine pek rağbet gösterilmemeye başlandı. En basitinden ben kendi çevremden kendi markasının web sitesinden alışveriş yapmak yerine diğer ikinci parti web sitelerinden alışveriş yaparım diyen pek tanıdığım olmadı.

markafoni iflas 002

Cezbeden Kampanyalardı

Markafoni gibi web sitelerinin cezbedici en büyük avantajı kampanyaların sağlam olmasıydı. Zira son kullanıcılar buralarda yapılan özel kampanyaları takip ederek büyük indirimler kazanabiliyordu. Fakat artık markalar kendi e-ticaret alt yapılarında bu çalışmaları rahatlıkla yürüttükleri için sorunlar patlak vermeye başladı.

Açık konuşayım: Markafoni web sitesinin tasarımını ve kampanyalarını beğeniyordum. Kapanmasına da üzüldüğümü belirtmek isterim. Daha fazla konuyu uzatmadan Markafoni tarafından yapılan resmi açıklamayı sizlerle paylaşmak isterim:

markafoni iflas

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler