Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bakan ters köşe yaptı: Gümrük muafiyet limiti 30 Euro’ya düştü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda Gümrük‘ten geçen ürünler için yeni bir güncelleme yapılacağı, hatta bu güncelleme ile birlikte ücretin iki katına çıkartılacağı konusunda haberler dönmüştü. Bugün Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından yapılan açıklamaya göre artık yurt dışından yaptığımız alışverişlerin muafiyet limitini 30 Euro‘ya düşürdüklerini açıkladı.

Bunun üzerine “biz iki katı beklerken, yarıya düşmüş olması” ters köşe oldu diyebiliriz. Kullanıcılar yurt dışından alışveriş yaparken, bundan böyle 30 Euro‘yu (110 TL) geçtikleri taktirde vergi muafiyetine girecek ve ek ücret ödeyecekler. TOBB Konferansında konuşan Bakan şu açıklamaları yaptı; “Ülkemizde e-ticaretin önü oldukça açık. Türkiye olarak çok mesafeleralabileceğimiz bir alan. Bunların temellerinin doğru atılması gerekiyor. Dünya’daki örneklere bakacak olursak Türkiye’nin bu alanda çok geride olduğunu ve daha çok mesafe kat etmeleri gerekiyor.” dedi. Sonrasında ise “Bu durumun pek çok nedeni var. En önemli nedenlerden birisi ise Bilişim sektörünün altyapısını oluşturan firmalara getirmiş olduğumuz bir takım kısıtlamalar.” yorumunu yaptı.

gumruk vergi
Bu rakamın neden düşürüldüğü konusunda da yöneltilen sorular üzerine 75 Euro limitinin Türkiye pazarı için haksız rekabete yol açtığını ve Türkiye’deki e-ticaret firmalarının yurt dışına mal sevkiyatları yaptığında gümrüklerde karşılaşmış olduğu oranların çok yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca Bakan Avrupa’da bu durumun 22.5 Euro olduğunun da altını çizdi.

Yeni alınan Gümrük kararı bir kaç gün içerisinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Yurt dışından sürekli alışveriş yapan kişi veya kişiler için bu durumu pek normal karşılamayacaklarını tahmin etmek çok zor değil..

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. sanki yurt dışından gelen malların yerli versiyonu var ve yerli üretici mi korunacak? hayır. bu yasa sadece yurt dışından getirdikleri ürünleri fahiş fiyatlarla türkiyede satan firmaları korumaya yönelik. yazıklar olsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler