Perşembe, Nisan 25, 2024

Karabük Üniversitesi Japonya’da yapılan robot yarışmasında dünya birincisi oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Karabük Üniversitesi‘nin bir süredir hazırlığını yaptığı robot yarışması için Japonya’ya gitti. 28. Uluslararası Sumo Robot Yarışması’na katılarak dünya birincisi oldu. Geçen sene de gerçekleştirilen yarışmada yine birinci olan ekip, bu sene yine liderliği kimseye kaptırmadı.

Bilirsiniz, Japonya‘yı geliştirmiş oldukları teknolojiler ile yakinen tanıyoruz. Sürekli yeni icatlar ve geliştirmeler Japonya’dan çıktığı gibi, yaptıkları robotlar da dillere destandır. Ancak bizimkiler Japonya’ya giderek orada katılmış oldukları yarışmada yine Dünya birincisi olup evlerine döndüler. Geçen sene de “Sakin” adını verdikleri robot ile birinci olmuşlardı.

karabuk universitesi robot yarismasi 002
Karabük Üniversitesi Robot Kulübü Danışmanı ve Robot Teknolojileri Uygulama Müdürü olan Prof.Dr. Raif Bayır ise başarı için şunları söyledi; “Öğrencilerimiz geçirmiş olduğumuz bu sıkıntılı günlerde ülkemiz ve üniversitemiz adına böyle büyük bir başarı elde ederek yüzümüze biraz da olsa tebessüm kattılar. Karabük Üniversitesi, robot ve robot teknolojileri konusunda yoluna sağlam adımlarla ilerlediği gibi, sürekli ilerleme kaydetmektedir.” Elde edilen bu başarı için öğrencilerimize, ekibimize ve rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat ile Sağlık, Kültür ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

karabuk universitesi robot yarismasi
Açıkçası elde edilen bu başarılar bizlerin de biraz da olsa yüreğine su serpiyor. Ülkece ve milletçe şu zamanlarda birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz de Karabük Üniversitesi‘ndeki dostlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Yalnız şu notu da eklememde fayda var: Yapılan robotlara şöyle bir göz attık insan olsa karşısında duramaz. Hele o siyah psikopat robot ortalığın altını üstüne getirmiş..

 

 

Hemen aşağıdaki videodan da geçen sene büyük performans göstererek şampiyon olan Sakin robotun performansını izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler