Cumartesi, Nisan 27, 2024

Battlefield 2042 Neden Başarısız Oldu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

FPS türünü sevip, Battlefield serisini bilmeyen yoktur. İddialı bir seri olduğunu kabul etmek lazım. Yıllardır süre gelen serinin son oyunu ise Battlefield 2042.

Son oyun da yine büyük umutlarla çıkmış ve ses getireceği beklenen bir oyundu. Evet oyun ses getirdi ama aksi bir yönde ses getirdi. Battlefield hayranları bile oyunu beğenmedi. Firmanın yetkilileri de bu konudan haberdar olduklarını söylemişti.

Peki oyun neden başarısız oldu? Yeni iddialara göre EA, bu konuyu tartışmak için özel bir toplantı yaptı.

Battlefield 2042 için Başarısızlığın Kilit Noktası Ne?

Kapalı olarak yapıldığı iddia edilen toplantıda oyunun başarısız olmasının nedenlerinin tartışıldığı söyleniyor. Geliştirici ekibin görüşlerine göre başarısızlığın 3 önemli nedeni var.

Bunların başında ise oyun motoru olarak kullanılan Frostbite yazılımının güncellenmesi gösteriliyor.

Ekip bir çalışma yapmış ve oyunu büyük oranda hazırlamış. Sonrasında oyun motoruna gelen güncelleme ise işleri baştan sona değiştirmiş. Güncelleme sonrasında oyun içinde belli yerler değişse de tabii ki bu bir uyumsuzluğa neden olmuş. En azından iddialar bu yönde.

Sonradan gelen bir güncellemenin dev bir alana sahip olan oyunda, ne kadar etki oluşturabileceğini düşünün. İşler bir anda tersine dönebilir.

Battlefield 2042

İkinci neden ise pandemi olarak gösteriliyor. Pandemi sürecinde ofiste çalışma dönemi sekteye uğradı. Tabii ki EA bundan etkilendi. Evden çalışmak her zaman sanıldığı gibi kolay bir iş değil.

Motivasyon, iş takibi, düzen konularında ekstra sıkıntılar yaşanabiliyor. Özellikle bir oyun geliştiriyorsanız ve bu oyun Battlefield 2042, evden çalışmak daha zor. Çünkü bu bir ekip işi. Haliyle ekipte kopukluklar olduğu ve bu durumun da oyuna olumsuz yansıdığı söyleniyor.

Battlefield 2042

Son neden ise bana biraz saçma geldi. Yine toplantıda konuşulduğu iddia edilen 3.neden ise Halo Infinite olarak gösterilmiş. Halo’nun zamansız lansmanı nasıl bir etki yaptı artık bilemiyorum.

Toplantıda konuşulan nedenler bunlar deniyor. Evet bu nedenler geçerli nedenler olabilir. Oyun da başarısız olmuş olabilir. Fakat bana soracak olursanız, EA Games’in de Battlefield serisinin de bu hatayı kaldıracak kredisi var. Firmanın çok üzerine gidildiğini düşünüyorum.

Kaçırmayın: Haftanın Ücretsiz Oyunu Brothers A Tale of Two Sons

Sayısız başarılı Battlefield serisinden sonra Battlefield 2042 hüsranı seriye zarar vermeyecektir. Bana göre tam tersi firmanın yeni oyununda patlama yapmasına neden olabilir. 2042 yapımında yaşananlar unutturulmak istenecektir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

    • Merhaba,

      Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Katılıyorum. Tabii ki bir şekilde firmanın bu durumu telafi etmesi lazım. Oyun ciddi ücretlere satılıyor. Mutlaka stabil hale getirmeliler. Fakat benim burada söylemek istediğim, EA Games gibi dev bir firma bile olsanız; mutlaka tökezlediğiniz, eleştiri aldığınız yapımlar olacaktır. Bu oyunun başarısız olması, Battlefield gibi başarı dolu ünlü bir serinin bundan sonraki oyunları için ön yargılı olmayı gerektirmiyor düşüncesindeyim. Firmanın başarısızlık hakkı, kredisi var derken kastım buydu. 🙂

  1. 👏 Çok güzel açıklama olmuş. battlefield 1942den beri oynuyorum bu oyunu da aldım. oyun çok iyi değil ama bence de bir sonraki oyun çok daha iyi olur. 2042yi telafi etmek için uğraşırlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler