Perşembe, Nisan 18, 2024

Bazı OnePlus 8 Pro Kullanıcıları Netflix’i HD Oynatmıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

OnePlus 8 ailesi, piyasaya sürülmesinden hemen sonra büyük sorunlar ile karşılaşmaya başladı. OnePlus 8 familyasını kullanan bazı kullanıcılar telefonda kullanıcı deneyimine zarar verebilecek bazı sorunların olduğunu bildirdi.

Kullanıcıların OnePlus topluluk forumunda paylaştıkları raporlarına göre, bazı OnePlus 8 Pro kullanıcıları Amazon Prime Video ve Netflix’te açtıkları içerikleri HD olarak izleyemiyor. Sorunun ilk olarak OxygenOS 10.5.5 yüklendikten sonra ortaya çıktığı ve OxygenOS 10.5.6’da devam ettiği söyleniyor.

Android Authority’ye göre bu, L1’den L3’e düşürüldüğü bir Widevine DRM sorunlardan bir tanesi. Cihaz bu güvenlik seviyesine geçiş yaptığında çeşitli servislerden HD ve HDR içeriklerini aktaramıyor, bu da ortaya HD oynatma sorununu doğuruyor.

Farkında olmayanlar için Widevine, video içeriğini tüketici cihazlarına güvenli bir şekilde dağıtmak için çeşitli şifreleme şemalarını ve donanım güvenliğini destekleyen Google’a ait bir hizmettir. Widevine DRM, Amazon Prime Video, Netflix, Disney + gibi birçok OTT (Over The Top Medya servisleri) platformu tarafından kullanılır.

Sevgili OnePlus konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama gerçekleştirmedi. Şirketten resmi bir açıklama ya da konu ile ilgili bir yazılım güncellemesi olduğunda sizi haber edeceğim.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler