Cuma, Nisan 19, 2024

Beğendiğimiz En İyi MSI Laptoplar ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yüksek performanslı bilgisayarları ve oyuncu serisi ürünleriyle tanıdığımız MSI, laptop kategorisinde iddiasını arttırmaya başladı. Ekran kartları ve işlemcilerde nesiller değişirken, markanın da bu değişime göre sürekli yeni serileri piyasaya sunduğunu görüyoruz. Haliyle sayı arttıkça, MSI laptop seçiminde de karar vermemiz zorlaşıyor. İşte bu konuda size yardımcı olmaya çalışacağız. En iyi MSI laptoplar hangileri? MSI Laptoplar genel olarak nasıl? Kimler hangi ürünü almalı?

Tüm bu sorulara cevap vererek aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışacağız. Hiç zaman kaybetmeyelim zira çok sayıda iddialı laptop modeli var ve anlatacağımız çok özellik bulunuyor.

Kategorilerine göre en iyi MSI laptoplar ve tüm özellikleri

MSI nasıl bir marka, tercih edilir mi gibi soruları sona bırakıyorum. Kademe kademe ilerleyelim. Önce bir bilgisayarlara bakalım. Sonra bu laptop modelleri üzerinden genel bir değerlendirme yapacağız. Modellere geçmeden önce baştan şunu söylemek istiyorum, dikkat ederseniz “kategorilerine göre” şeklinde bir ifade kullandım.

Bu ifadeyi kullanmamım nedeni, sanılanın aksine MSI markasının sadece oyuncu serisi sunmaması. Evet çok iddialı oyuncu laptop modelleri var ama bunun yanında iş istasyonları da var, günlük kullanım odaklı şık seriler de var.

Kategorize etmemizin nedeni de tam olarak bu. İhtiyacınız bir oyun bilgisayarıysa o zaman en iyi MSI oyuncu laptolarına bakmanız gerekiyor. Aynı şey diğer kategoriler için de geçerli. Bu konuyu anladıysak artık geçelim modellere.

en iyi MSI laptoplar

Oyun Severler için En iyi MSI oyuncu laptop modelleri

Markanın bu alanda ününü anlatmaya bile gerek yok. Çoğu oyuncunun tercih ettiği gaming serisi laptoplara sahip. Biz de bir iki modele yer verdik. Bakalım özellikleri nasılmış.


MSI GP66 LEOPARD 10UE-208TR Laptop

En iyi MSI laptoplar dizimizde seçtiğimiz ilk model GP66 LEOPARD 10UE-208TR serisi. Önemli avantajlar sunan ve yeni nesil NVIDIA grafik birimine sahip olan serinin özelliklerine bakalım.

MSI GP66 LEOPARD 10UE 208TR Laptop 5

Tasarım

GP66 Leopard 10UE modelinde hem oyuncu serilerine hitap eden bir tasarım var hem de prestijli, oturaklı bir yapı var. Bu seride daha oturaklı bir tasarım sunulması adına, kapak üzerinde kullanılan logoda renk değişimine gidildiğini görüyoruz.

Kırmızı çerçeveli logo yerine siyah logo dikkat çekiyor. Buna karşın kapağı açtığınız zaman ise içerde RGB destekli SteelSeries klavye bizi karşılıyor. İşte bu noktada da oyuncu serisini tasarım özelliklerini görüyoruz. Öyle ki klavyedeki ışıklandırma sistemini, baştan sona özelleştirebiliyorsunuz. Birçok farklı formda kullanabiliyorsunuz. Sınır yok.

Tasarımda giriş soketleri açısından da başarılı bir ürün var. Bazı portlar tam kasanın arkasında bazı portlar ise yanlarda. Kablo karmaşasından kurtulabileceğiniz bir yapı kullanılmış.

Tıpkı portlarda olduğu gibi genel yerleşimde de yeni bir düzen var. Klavye ile ekran arasındaki mesafe artık daha kısa. Ekran çerçeveleri biraz daha ince ve yerleşim biraz daha iyi.

Tüm bu dizilimde, hoparlörlerin yeri de değiştirilmiş. Artık alta doğru değil de yana doğru hoparlörler kullanılmış. Bu da sesin daha iyi dağılmasını sağlarken, aşağı doğru gidip boğulmasını engellemiş.

Son olarak malzeme konusundan söz edeceğim. GP66 LEOPARD 10UE-208TR modelinde de kapak kısmında siyah alüminyum bir malzeme görüyoruz. Hem elde bıraktığı his çok iyi hem de cihaza ekstra bir dayanıklılık kazandırıyor.

  • Ölçüler: 358 mm X 267 mm X 23.4 mm
  • Ağırlık: 2.38 kg
  • Bağlantı: 1 X USB 3.2 Gen2 Type C, 1 X HDMI 4K 60 Hz, 3 X USB 3.2 Gen1 Type A, 1X Audio Combo

Ekran Özellikleri

En iyi MSI laptoplar dedik, ekran özelliklerinde de kötü bir cihaz bekleyemeyiz. GP66 LEOPARD 10UE-208TR ekran konusunda başarılı. Oyuncuları tatmin edecek bir cihaz. Oldukça rahat bir görüş açısına sahip olan ekran, 16:9 ekran oranıyla geliyor.

sRGB renk gamının %95’lik kısmının kapsandığı ekranda, 144 Hz yenileme hızı var. Bu oyunlarda çok akıcı bir deneyim sunulması demek oluyor. Full HD ekranda boyut olarak standart olan 15.6 inçlik bir panel var. %72 NTSC oranında ekran, bana soracak olursanız hem çerçeve inceliği konusunda ideal hem de görüntü kalitesi konusunda ideal.

MSI GP66 LEOPARD 10UE-208TR Laptop

Donanım Özellikleri

Geldik GP66 LEOPARD 10UE-208TR için farkını gösterecek olan kısma. Zaten MSI modellerine ilgi göstermemizin nedeni de en güncel donanımın sunulması. İşlemciden başlayacağım.

İşlemci: Bu modelde Intel Core i7-10870H serisi 10.nesil işlemci kullanılmış. Oyunlarda isteneni sonuna kadar veren işlemci, 16 M Intel Smart Cache belleğe sahip ve 2.2 GHz saat hızı var.

Fakat işi değiştirir de turbo hızlarına çıkacak olursanız, o zaman 5.0 GHz saat hızına ulaşabiliyorsunuz. Eski nesle göre %15 seviyesinde daha yüksek performans bizi karşılıyor.

MSI GP66 LEOPARD 10UE-208TR Laptop

Ekran Kartı: Bir oyuncu serisi için çok önemli olan ekran kartı kısmında da yeni nesle adım atılmış. Bu seviyede bir PC için en iyi ekran kartlarından birine yer verilmiş diyebilirim. Cihaz içerisinde yeni seri NVIDIA RTX 3060 ekran kartı bulunuyor.

GDDR6 bellek teknolojisinde 6 GB belleği olan kart, 2.nesil RTX mimarisi Ampere ile geliyor. RT, Tensor çekirdeklerinin yanında, RayTracing ve AI özelliklerinin de desteklendiğini belirtelim.

Ayrıca ekran kartının boost clock değerinin de 1802 MHz seviyesine kadar çıktığını ekleyelim. Önemli bir ayrıntı.

MSI GP66 LEOPARD 10UE-208TR Laptop

RAM ve depolama: 10.nesil Intel işlemcilerinin avantajıyla beraber RAM konusunda da önemli bir avantaj sunuluyor. En iyi MSI laptoplar arasında yer alan GP66 LEOPARD 10UE-208TR modelinde, 2 *8 DDR4 16 GB RAM var.

3200 MHz gibi iddialı bir değerde olan RAM’ler, oyunlarda en ufak bir sorun yaşamayacağınızın kanıtı. Ayrıca maksimum olarak 64 GB RAM seviyesine kadar da yükseltme söz konusu. Depolama kısmında da 1TB NVMe PCIe Gen3x4 SSD var.

MSI GP66 LEOPARD 10UE-208TR Laptop

Soğutma Teknolojisi: Şimdi tüm değerler gösteriyor ki güçlü bir PC ile karşı karşıyayız. Fakat bu gücün en verimli şekilde kullanılması için, iyi bir soğutma sistemi de gerekiyor. GP66 Leopard bunun için Cooler  Boost 5 soğutma sistemine yer vermekte.

Bu sistem içerisinde 2 merkezi fan ve 6 ısı borusunun yer aldığını biliyoruz. CPU ve GPU için bağımsız soğutma bölmelerine sahip olan sistem, alt kısımda çok sayıda hava ızgarasıyla desteklenmiş. Bu sayede zaten ısınan hava çok kolay bir şekilde dışarı atılabiliyor.

GP66 LEOPARD 10UE-208TR Teknik Özet

  • Intel Core i7 – 10870H işlemci – 5.0 GHz değerine kadar çıkabiliyor
  • NVIDIA RTX 3060 GDDR6 6 GB ekran kartı
  • DDR4 16 GB (8*2) 3200 MHz RAM – maks 64 GB
  • 15.6 inç Full HD 144 Hz yenileme hızında ekran

En iyi MSI laptoplar serimizde ilk modeli bitirmiş bulunuyoruz. Yine seri hakkında sorunuz olursa, yorumlardan sorabilirsiniz. Biz en iyi MSI oyuncu laptopları için serilerimize devam edelim. Sırada yine çok iddialı bir model var.


MSI GF65 Thin 10UE Laptop

MSI oyuncu laptopları arasında gösterilecek bu model de yine çok iddialı bir seri. Bu modelin fiyatı da biraz daha iyi. Sade bir tasarım ile şık bir görüntü elde edilen güçlü bir bilgisayar daha. Hemen detaylara geçelim.

En iyi MSI laptoplar

Tasarım

Başta dediğimiz gibi, cihazın gerçekten sade bir tasarımı var. Abartıdan uzak durmak isteyenler için şık bir seri. Sadece kapak üzerinde alıştığımız o MSI logosunun kullanıldığını görüyoruz.

En iyi MSI laptopları arasında yer alan bu seri, logo dışında elde çok güzel bir his bırakan alüminyum kapağa sahip.

Yine renk olarak tercih mat siyahtan yana yapılmış. Fakat bu modelde siyah ile kırmızı uyumu arandığını da eklemek isterim. Zaten kapağı kaldırdığınız zaman, kırmızı ışıklandırmaya sahip bir klavye görüyorsunuz. Fakat klavyenin tuşları bir tık ince gibi. Onu da bir detay olarak verelim.

Onun dışında kasada da metal parçalar dikkat çekiyor. Alt kısım havalandırma ızgaralarıyla donatılmış sert plastik malzemeden ve yine ekran kısmında da özellikle yanlardan inceltilmiş bir çerçeve düzeni var. Sabit menteşe sisteminin kullanıldığı seride, tek elle bile kapağı kolayca açabildiğinizi de belirtelim.

  • Ölçüler: 359 mm X 254 mm X 21.7 mm
  • Ağırlık: 1.86 kg
  • Bağlantılar: 2 X USB3.2 Gen 1 Type C, 2 X USB3.1 Gen 1 Type A, 1 X HDMI(4K 60 Hz), 1 X RJ45

Ekran Özellikleri

Ekran boyutu kısmında yine 15.6 inç tercihi yapan MSI, bu modelde IPS panel kullanıyor. Yani hem görüntü kalitesi artmış oluyor hem de yansıma engellenmiş oluyor. Görüntü konforu daha yüksek diyelim.

Ekran yenileme hızı ise 144 Hz olarak belirlenmiş. En iyi MSI laptoplar ya da daha dar kapsamda söyleyecek olursak en iyi MSI oyuncu laptop modellerinde, ekran yenileme hızına ayrı bir önem veriliyor.

Birçok markada standart olan ekran yenileme hızı, MSI tarafında 144 Hz gibi seviyelere çıkıyor. Bu bize ne sağlıyor? Oyunlarda çok akıcı görüntü, karelerde daha canlı bir akış elde ediliyor.

Oyun keyfimiz katlanmış oluyor. Unutmadan çözünürlük değerinden de söz edelim. Yenileme hızı zaten yüksek olan MSI GF65 Thin 10UE, Full HD çözünürlük sunmakta.

MSI GF65 Thin 10UE

Donanım Özellikleri

MSI GF65 Thin 10UE, oyuncu serisi bir PC modeli olduğundan, aradığımız şey yüksek performans. Peki bu cihaz yüksek performans veriyor mu? Vermese zaten en iyi MSI laptoplar listemizde yer almaz. Hemen yine işlemci ile başlayalım.

İşlemci: Yine 10.neslin can verdiği bilgisayarlardan biri karşımızda. Cihazın içerisinde yer alan işlemci Intel Core i7-10750H serisi işlemci. Bir önceki modelden farklı olarak bu sefer 6 çekirdek sunuluyor.

İki katı kadar yani 12 izleğin yer aldığı işlemcide eski nesle kıyasla %15 performans yükselmesi var ve yine turbo ile 5 GHz serisine kadar yükselen bir saat hızından söz ediyoruz. Tabii ki yüksek performans var mı derseniz var.

En iyi MSI laptoplar

Ekran Kartı: NVIDIA bu sene çok güzel bir seri ile karşımızda. RTX 30 serisini barındıran modeller, kesinlikle en önde modeller. Zaten MSI GF65 Thin 10UE’de de RTX 30 serisi var. Cihaz içerisinde NVIDIA RTX 3060 6GB GDDR6 ekran kartı mevcut.

192 bit veri yoluna sahip ekran kartında, 1485 MHz hızına kadar hızlar elde edilebiliyor. Ampere mimarisinde seri yine Tensor, RT çekirdeklerine sahip. RTX 2060 modeline göre de çok daha önde olan bir ekran kartı.

En iyi MSI laptoplar

RAM ve Depolama: Baştan beridir paylaştığımız gibi en iyi MSI laptoplar için RAM ve depolama alanı da önemli. RAM’lerin kesinlikle önemi var. Hem oyuncular hem de iş odaklı kullanımlarda artık hızlı RAM arayışına girildi.

Cihazda maksimum 64 GB seviyesine kadar olan RAM kullanımı yapılabiliyor. Serinin içerisinde yer alan RAM ise 2 X 8 GB yani toplamda 16 GB 2666 MHz DDR4 RAM. Depolama birimine geçilince, yeni nesil NVMe görüyoruz. MSI GF65 Thin 10 UE, 512 GB M2 NVMe depolama birimine sahip.

En iyi MSI laptoplar

Soğutma Sistemi: Yine geldik kilit kısma. Soğutma açısından birinci modelde olduğu gibi ünlü Cooler Boost 5 teknolojisini görüyoruz. 6 adet ısı borusu, güçlü iki adet fan ve çok sayıda havalandırma ızgarasıyla tam performans bir soğutma sistemi söz konusu.

MSI GF65 Thin 10 UE Teknik Özet

  • Intel Core i7-10750H işlemci – maks değerde 5 GHz seviyesine kadar hız
  • NVIDIA RTX 3060 6 GB GDDR6 ekran kartı
  • (8*2) 16 GB DDR4 RAM – 2666 MHz
  • 15.6 inç 144 Hz Full HD IPS Ekran

En iyi MSI oyuncu laptopları için iki modeli geride bırakmış bulunuyoruz. Merak etmeyin daha paylaşacağımız çok model olacak. Üstelik sadece oyuncu serileri değil, başta söylediğimiz gibi farklı kategorilerde de en iyi MSI laptoplar paylaşacağız. Yeni modele ilerliyoruz.


MSI Katana GF76 11UD Laptop

Çiçeği burnunda modellerden biri olan MSI Katana GF76 11UD, benim en sevdiğim bilgisayarlardan biri oldu. Bir kere cihaz tasarım açısından çok iddialı. Öyle abartıdan uzak durulmuş ama Japonların meşhur kılıcı Katana tasarımından esinlenen şık bir kasa sunulmuş.

En iyi MSI laptoplar

Tasarım

Tasarımda özel bir imza var. Romance of the Three Kingdoms V yapımının oyun kapağını hazırlayan ünlü isim Naganı Tsuyoshi, cihazın tasarımı konusunda fikirlerini sunmuş. Baktığımız zaman bilgisayar siyahın asaletini gösteriyor desek yeridir.

Metal yüzey, tek parça siyah. Bu bütünlüğü de bozmak istemeyen MSI, kapak kısmında kullanılan logoda da siyah tercihini yapmış ve tam bir uyum sunmuş.

Cihazı açtığınız ve klavye kısmına baktığınız zaman ise yine bir bütünlük ile karşılaşıyorsunuz. İnce kullanılmış olan çerçeveler, yeni menteşeler ve kasaya tam oturan klavye. Kesinlikle en iyi MSI laptopları arasında yer almayı hak eden bir seri.

Tasarım kısmında boyutlardan hemen önce şunu da söylemek isterim ki klavyede kırmızı tek renk ışıklandırma kullanılmış. 1.7 mm anahtar hareket alanı olan klavye tuşları çok iyi bir geri bildirim hissi veriyor. Kırmızı aydınlatma ise adeta tasarımı tamamlayan kısım olmuş. Tam bir siyah kırmızı ahengi.

  • Ölçüler: 398 mm X 273 mm X 25.2 mm
  • Ağırlık: 2.3 kg
  • Renk: Siyah renk
  • Bağlantılar: 1 X USB 3.2 Gen 1 Type-C, 2 X USB 3.2 Gen 1 Type A, 1 X USB 2.0 Type A, 1 X RJ45, 1 X HDMI (4K 60 Hz)

Ekran Özellikleri

MSI Katana GF76 11UD oyuncu serileri içerisinde de farkını gösteren bir model. Seride kullanılan ekran boyutu biraz daha geniş tutulmuş. 17.3 inçlik bir bilgisayardan söz ediyoruz.

Böyle bakıldığı zaman 2.3 kg ağırlık fazla değil. Ekran yenileme hızında ise yine MSI standartları yakalanmış ve yine 144 Hz yenileme hızı sunulmuş.

Bunu sürekli tekrarlayacağız gibi duruyor. MSI, 144 Hz altına çok düşmüyor. En canlı görüntüleri sunmak adına tasarlanan ekran paneli, bir de IPS artısıyla beraber geliyor ki tadından yenmez diyebilirim. 🙂

Oyun keyfinizi katlayacaktır. Unutmadan çözünürlük değerinin de Full HD olduğunun altını çizelim.

En iyi MSI laptoplar

Donanım Özellikleri

MSI Katana GF76 11UD, en iyi MSI laptopları arasında farklı bir yere sahip. Neden diyenlere hemen cevap verelim. Seride çok kısa bir süre önce detaylı olarak ele aldığımız yeni nesil Intel işlemcileri var. Beraberinde yine yeni nesil NVIDIA ekran kartları geliyor. Zaten seri 24 Mayıs gibi satışa çıkacak. Yani son sistem bir ürün.

İşlemci: Bilgisayarın içerisindeki işlemci 11.nesil Intel Core i7-11800H işlemcisi. 24 MB yeni cache ile gelen işlemci, 2.4 GHz saat hızında. Ama turbo ile bu hız 4.6 GHz’a kadar çıkıyor. Bir dip not ekleyelim.

Eski nesil 5 GHz seviyesine çıkıyordu ama yeni nesilde 4.6 GHz seviyesinde daha uzun ve verimli kalınabiliyor. Yani performans düşmüyor verim artıyor. Zaten 8 çekirdekli yeni işlemcide 2 X L3 önbellek boyutu ve eski nesle göre %40 performans artışı var. Oyunlarda akıcılık iyice artacak orası kesinleşti.

En iyi MSI laptoplar

Ekran Kartı: NVIDIA’nın birkaç gün öncesinde resmi duyurusunu yaptığı RTX 3050 Ti modeli ekran kartı kullanılıyor. Yeni mimariye geçiş yapılan ekran kartı, RT çekirdekleri, Tensor çekirdekleri yeni nesil yapay zeka bölümüyle geliyor.

GTX 1650 Ti modeline göre çok daha başarılı bir ekran kartı. Zaten piyasadaki dinamikleri değiştirebilir. MSI burada ekran kartı için maksimum gücü 60W belirlemiş. 4 GB GDDR6 ekran kartı da bu değerle 1785 MHz boost hızına ulaşabiliyor.

En iyi MSI laptoplar

RAM ve Depolama: İşlemciler yeni. Nesil değişti. RAM için de en ideal hızlar yakalandı. MSI Katana GF76 11UD, (8*2) 16 GB DDR4 RAM takılı olarak geliyor. 3200 MHz değeri sunan RAM’leri de diğer modellerde olduğu gibi 64 GB seviyesine taşıyabilirsiniz.

En iyi MSI laptopları için RAM konusunda dikkat ederseniz hep 64 GB miktarını görüyoruz. Bunun da altını çizmek istedim. Markanın bazı standartları var. Depolama birimine gelince, 1TB NVMe PCIe Gen3x4 SSD kullanılmış.

En iyi MSI laptoplar

Wi-Fi 6 Desteği: Bilgisayarda yeni işlemcilerin artısı olarak Wi-Fi 6 desteğini de görmekteyiz. Artık 3 kata kadar daha hızlı bağlantı ve %75 daha düşük gecikme süreleri ile kararlı bir bağlantı elde edilecek.

Soğutma Sistemi: MSI’ın zaten kabul görmüş olan bir termal sistemi var. İki modeldir bunu paylaşıyoruz. Cooler Boost 5 olarak geçen bu sistem, 6 adede kadar çıkan ısı borularıyla en ideal soğutmayı sağlamakta. Hangi seri olursa olsun.

Üstelik bu modelde termal boruların iç çapı genişletilmiş ve biraz daha iyi bir soğutma performans alınması hedeflenmiş. Fan ise yine kilit noktalara entegre edilmiş çift fan.

En iyi MSI laptoplar

MSI Katana GF76 11UD Teknik Özet

  • 11.nesil Intel Core i7-11800H – maks 4.6 GHz
  • 4 GB GDDR6 RTX 3050 Ti – 60W
  • 16 GB DDR4 RAM – 3200 MHz
  • 17.3 inç Full HD IPS 144 Hz yenileme hızı

En iyi MSI laptopları içerisinde bu 3 model sizin için tamam değilse, yani hala karar vermediyseniz, bir oyuncu serisi daha paylaşmak istiyorum. Merak etmeyin sonra iş odaklı modellere geçiyoruz. 🙂


MSI Pulse GL66 11UEK Laptop

Haydi daha iddialı konuşalım. Yine başarılı bir seri daha tanıtalım. Yeni modellerden biri olan MSI Pulse GL66 11UEK, önce tasarımıyla göze hitap ediyor. Sonra donanım özelliklerini gören oyuncuların ruhunu okşuyor. 🙂

MSI Pulse GL66 11UEK

Tasarım

Tasarımın bir konsepti bulunuyor. Sadece bu bile modeli en iyi MSI laptoplar arasına taşımaya yetiyor. Dragon Lan Efsanesi konseptine dayanan tasarımda, ünlü isim Maarten Verhoeven ile beraber çalışılmış.

Daha önce Avengers, Hobit gibi yapımlara da katkıda bulunan ünlü tasarımcı, MSI Pulse GL66 11UEK modeline de ilham katmış.

Titanyum grisi olarak lanse edilen bir renk ile gelen seri, bu tasarım yapısında yine metal diliyle öne çıkıyor. Arka kapak üzerinde yer alan tasarım çizgileri bilgisayara ekstra bir hava katarken, iç kısımda klavyenin hemen yanında kullanılan çizgiler de bu kapaktaki tasarımı destekliyor.

Alt kasada da altıgen şeklinde bir tasarım benimseyen yapı, bilgisayara hoş bir hava katmış. MSI Pulse GL66 11UEK, bu titanyum konseptli tasarımı da klavyede RGB ışıklandırma ile destekliyor. Sonuç olarak bir hayli şık, bir hayli göze hitap eden oyunculara yakışır bir bilgisayar görüyoruz.

  • Ölçüler: 359 mm X 259 mm X 23.95 mm
  • Ağırlık: 2.3 kg
  • Renk: Titanyum grisi
  • Bağlantılar: 1 X USB 3.2 Gen 1 Type C, 2 X USB 3.2 Gen 1 Type A, 1 X USB 2.0 Type A, 1 X RJ45, 1 X (4K 60 Hz) HDMI

Ekran Özellikleri

En iyi MSI laptoplar listemizde en iyi MSI oyuncu laptopları için son modelimiz olan MSI Pulse GL66 11UEK, iki ayrı ekran seçeneği sunuyor. İsterseniz opsiyonel olarak QHD çözünürlük tercih edebiliyorsunuz.

Üst modelde 2560 X 1440 piksel çözünürlük, 15.6 inç ekran boyutu ve 165 Hz değerinde de yenileme hızı yer alıyor. Ama yok ben standart modeli kullanırım, bana yeter derseniz de o zaman 15.6 inçlik Full HD model var.

Full HD modelde 144 Hz yenileme hızı var. Ayrıca iki ekran için de yine IPS panel kullanılmış. IPS tercihi değişmemiş.

MSI Pulse GL66 11UEK

Donanım Özellikleri

Yine işlemcileri yenilenmiş ve ekran kartı konusunda da en iyi seçimlerden birini sunmuş MSI Pulse GL66 11UEK, 11.nesile geçiyor.

İşlemci: İşlemci seçimi Intel Core i7-11800H modelinden yana olmuş. Bir önceki modelde de aynı işlemci vardı. 4.6 GHz seviyesine kadar çıkan işlemci, yenilenmiş 24M Cache ile geliyor. Yukarıdaki modelde de söylediğimiz gibi 8 çekirdekli seri, %40 daha iyi performanslı.

MSI Pulse GL66 11UEK

Ekran Kartı: Kart tercihi yine NVIDIA’dan yana yapılmış. Son seri NVIDIA RTX 3060 GDDR6 6 GB ekran kartı sunuluyor. 85W maksimum güçle ekran kartının ulaşabileceği boost değeri ise 1927 MHz olarak açıklanmış. Gerçekten iddialı bir değer.

MSI Pulse GL66 11UEK

RAM ve Depolama: 11.nesle geçtikten sonra her model zaten en yüksek performanslı DDR4 RAM serilerine geçiyor diyebiliriz. MSI Pulse GL66 11UEK bunu devam ettiren modellerden biri.

Seçim 8 GB * 2, toplam 16 GB RAM. DDR4-3200 belleklerin kullanıldığı bilgisayarın depolama biriminden yana tercih 1TB NVMe PCIe Gen3x4 SSD olarak yapılmış.

Wi-Fi 6: 11.nesil Intel’in nimetlerinden Wi-Fi 6 desteği GL66 serisini de şahlandırmış.

MSI Pulse GL66 11UEK

Soğutucu Performansı: Tekrar tekrar yazmayalım diye düşünüyorum. Yine MSI özel soğutma sistemi olan Cooler Boost 5 kullanılıyor. Şunu söyleyeyim, ısınma sorunu yok.

MSI Pulse GL66 11UEK Teknik Özet

  • 11.nesil Intel Core i7-11800H işlemci – 4.6 GHz turbo
  • NVIDIA RTX 3060 6 GB GDDR6 ekran kartı – 1927 MHz değeri 85W
  • 16 GB DDR4 RAM – 3200 MHz
  • 15.6 Full HD 144 Hz ya da 15.6 inç QHD 165 Hz yenileme

Evet. Sonunda en iyi MSI oyuncu laptopları için değerlendireceğimiz modellerin sonuna geldik. Biraz uzun oldu ama detayları aktarmamız için gerekliydi.

MSI Pulse GL66 11UEK

Ama baştan söyleyeyim daha çok yolumuz var. Bu sefer iş odaklı en iyi MSI laptopları için modellere geçeceğiz. Bakalım oyun serileri kadar etkileyici ürünler var mı?


En İyi MSI İş İstasyonu Laptop Modelleri

Genel bir hatalı düşünceyi aydınlatarak başlayalım. Evet MSI oyun serisi laptop modellerinde çok iyi bir marka. Ama markanın iş istasyonları da prestij serileri de var. Özellikle iş istasyonlarında çok şık tasarımlı ve güçlü seriler görmekteyiz. Dilerseniz bu alanda önerebileceğimiz modellerden konuşalım.


MSI WF65 10TJ Laptop

Özellikle render işlemleriyle uğraşan mimar, mühendis gibi meslek gruplarının işine yarayacak iş istasyonlarından biri olan MSI WF65 10TJ, gerçekten güçlü ve prestijli bir cihaz. Büyük ölçekli hesaplamalar ve yoğun işlem gücü isteyen uygulamaların kullanımı için ideal serilerden biri.

en iyi MSI laptopları

Tasarım

İş istasyonlarında istediğimiz 3 şey var;

  • Tasarımın şık olması ve prestijli bir duruş.
  • Cihazın hafif olması
  • Tüm görevleri sorunsuz yerine getirecek olan güçlü bir donanım.

Bunların iki tanesi tasarımla alakalı olan kısım. MSI WF65 10TJ modeli de tasarımda isteklerimizi tam olarak karşılıyor. Grinin asilliğini net olarak ortaya koyan cihaz, fırçalanmış bir kapak dokusunda geliyor.

Arka kısımda o meşhur olan MSI logosunun kullanımının devam ettiğini ama renk uyumunun kasaya göre sağlandığını görmekteyiz.

İçte ve dışta aynı tasarım yapısını devam ettiren ve bir bütünlük sunan seri, sadece 1.86 kg ağırlığında. Zaten bu da cihazın tasarım konusunda istediğimiz ihtiyacı karşılamasını sağlıyor. En iyi MSI laptopları arasında mutlaka sayılması gereken bir seri.

Unutmadan kasanın askeri derecede dayanıklılık standartlarını da karşıladığını belirtelim. MIL-STD-810G standartları karşılanıyor. Şunu da ekleyelim ki klavyede de beyaz ışıklandırma var ve siyah klavye tabanı çok şık.

  • Ölçüler: 359 mm X 254 mm X 21.7 mm
  • Ağırlık: 1.86 kg
  • Renk: Uzay Grisi
  • Bağlantılar: 1 X USB 3.2 Gen1 Type C, 3 X USB 3.2 Gen1 Type A, 1 X RJ45, 1 X (4K 30 Hz) HDMI

Ekran Özellikleri

Mühendislerin, mimarların, 3D sanatçılarının, içerik üreticilerin kısacası iş istasyonu ihtiyacı olan kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak olan MSI WF65 10TJ, ekranda da özel bir seri. Özel görüntüleme modlarına sahip olan cihaz, gerçek renk teknolojilerini destekliyor ve çalışmalarınızdaki tüm detayları görmenize izin veriyor.

%100 sRGB’ye yakın renk doğruluğu ile benzersiz kalitede bir ekran sunulduğunu belirtelim. ISV üst düzey uyumluluk sertifikasına da sahip olan cihazda, 15.6 inç Full HD IPS Level ekran var. Zaten ekranın özelliklerini de saydık.

en iyi MSI laptopları

Donanım Özellikleri

En iyi MSI iş istasyonu laptop modellerinde, teknik donanımlar gayet yüksek tutulmuş. Pil süresi uzun olan, işlemleri çok hızlı halledecek grafik kartlarına sahip olan ve güçlü işlemcilerle donatılan seriler var.

İşlemci: MSI WF65 10TJ işlemci olarak 10.nesil Intel işlemcilerden güç almakta. Intel i7-10750H işlemcisinin bulunduğu bilgisayarda, 12 MB cache var. 2.60 GHz saat hızının olduğu işlemci, turbo moduna geçecek olursa 5.0 GHz kadar ulaşıyor.

Yukarıda yer verdiğimiz modellerin içerisinde bu işlemciyi kullanan bilgisayarları görmüştük. Bu nesilde eski nesle göre %15 daha yüksek performans var ve 6 çekirdekli bir yapı söz konusu. Zaten söylemiştik ama bir kere daha eklemiş olalım.

en iyi MSI laptopları

Ekran Kartı: MSI WF65 10TJ, profesyoneller için sunulan ekran kartları ile geliyor. Cihazın içerisinde NVIDIA Quadro T2000 4GB GDDR6 grafik kartı var. Turing mimarisine sahip olan iş odaklı profesyonel kartın, programlarda sorunsuz bir performans sağladığını ekleyelim.

en iyi MSI laptopları

RAM ve Depolama: RAM seçiminde güzel bir artı söz konusu. Oyuncu bilgisayarlarında gibi artış imkanı var. Modelde maksimum 64 GB RAM kullanılabiliyor. RAM seçimi ise 8*2 şeklinde 16 GB DDR4 2666 MHz olarak yapılmış. Depolama birimine gelince, 512GB NVMe PCIe Gen3x4 SSD +1TB (SATA) 7200rpm kullanılmış.

Pil: Modelde ek olarak pilden de söz etmek istedim. Çünkü iş odaklı başarılı model, 9 saate kadar pil ömrüne sahip. Kolay kolay görebileceğimiz bir değer değil. Her iş istasyonunda da yer alan bir pil süresi değil.

en iyi MSI laptopları

MSI WF65 10TJ Teknik Özet

  • 10.nesil Intel i7-10750H işlemci. 6 çekirdek – 5.0 GHz değerine kadar turbo hızı.
  • NVIDIA Quadro T2000 4 GB GDDR6 ekran kartı.
  • 15.6 inç Full HD IPS ekran
  • 9 saat pil ömrü
  • Artısı çok hafif.

MSI WF65 10TJ iş istasyonları için nadir bulunabilecek olan modellerden birisi. Ama tek model değil. Biz En iyi MSI laptopları dizimize devam edelim. Bir model daha paylaşacağız.


MSI WS75 10TM Laptop

Gelelim tam bir canavar olan MSI WS75 10TM modeline. Tasarım deseniz var, güç deseniz var ve pil süresi deseniz var. Yine çok iddialı bir cihaz karşımızda.

Tasarım

Grinin asilliği ile gelen bilgisayar, özellikle ekranda yer alan ince çerçevelerle kendisini gösteriyor. İncecik ve hafif olan modelde, klavyenin üzerinde yer alan hoparlör alanının dışında, trackpad bölümünde yer alan bir de parmak izi sensörü bulunuyor.

Çerçeveleri çok ince olan cihaz hem hafif hem de MIL-STD-810G standartlarına uyacak kadar dayanıklı.

  • Ölçüler: 396.1 mm X 259.4 mm X 20.25 mm
  • Ağırlık: 2.4 kg
  • Renk: Uzay Grisi
  • Bağlantılar: 1 X Micro SD, 1 X RJ45, 1 X (4K 60 Hz) HDMI, 3 X USB 3.2 Gen 1 Type A, 1 X USB 3.2 Gen 2 Type C, 1x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP / Thunderbolt™3) with PD charging

Ekran Özellikleri

MSI WS75 10TM, en iyi MSI laptoplar içerisinde incelediğimiz en iddialı modellerden demiştik. Ekranda bunu görüyoruz. Ekranda farklı tercihler yapılabiliyor. İsterseniz 17.3 inç 3840 X 2160 piksel çözünürlükte IPS Level ekran tercih edilebiliyor.

İkinci seçenek olarak 17.3 inç Full HD 144 Hz yenileme hızında IPS-Level serisi alınabiliyor. Eğer en iyisi derseniz o zaman tercih edeceğiniz ekran da 17.3 inç 3840 X 2160 piksel çözünürlükte miniLED ekran olacak. Bu ekranda 60 Hz yenileme hızı, HDR 1000 desteği ve IPS-Level panelleri bulunuyor.

MSI WS75 10TM

Donanım Özellikleri

Donanım seçiminde de iki ayrı seçenek var. İsterseniz Xeon işlemcileri alabilirsiniz. Standart modelde ise i9 serisi 10.nesil H işlemcilerine yer verilmiş.

İşlemci:  Standart olarak Intel Core i9-10980HK işlemci kullanılıyor. 16M Cache ile işlemcinin 2.40 GHz hızı var. Turbo hızlara çıkıldığı zaman 5.30 GHz değerleri görülüyor. 8 çekirdekli işlemci eski nesilden %50 daha iyi. Tartışılmaz çok iyi bir seri.

MSI WS75 10TM

Ekran Kartı: Profesyonel odaklı olan Quadro yeni nesliyle cihaza güç veriyor. MSI WS75 10TM içerisinde en güçlü modellerden biri olan NVIDIA Quadro RTX 5000 16 GB GDDR6 ekran kartları var. Grafik hesaplama gücü işinizi kolaylıkla görecektir.

RAM ve Depolama: Standart modelde RAM olarak 32 GB RAM sunuluyor. Max 64 GB seviyesine çıkan RAM, 16 GB *2 şeklinde yerleştirilmiş. DDR4 teknolojisinde 2666 MHz değerinde RAM’ler performans için yeterli. Depolama seçimi ise 1TB NVMe PCIe Gen3x4 SSD.

MSI WS75 10TM

Pil: Bu kadar güçlü olmasına karşın, cihazın içerisinde yer alan pil sayesinde 7 saatlik bir kullanım ömrü sunuluyor. Böyle bir cihaz için çok başarılı değer.

MSI WS75 10TM Teknik Özet

  • Intel Core i9-10980HK işlemci – 5.3 GHz turbo hızı
  • 32 GB DDR4 2666 MHz RAM
  • 17.3 inç 3 farklı şekilde tercih edilebilecek ekran
  • 7 saatlik pil ömrü

En iyi MSI iş istasyonu laptoplar için sona geldik. Bu iki model işinizi görecektir diye umut ediyorum. Ama bitti mi? Tabii ki bitmedi. Bu sefer de ofis ve günlük kullanım odaklı olan serilere geçiş yapalım.


En İyi MSI İş ve Günlük Kulanım Odaklı Laptoplar

Taşınabilirliği yüksek, işlerinizi rahatlıkla kontrol edebileceğiniz günlük kullanım odaklı güçlü serilere geçiyorum. En iyi MSI laptoplar dediğimizde sadece oyuncu serilerinden söz etmediğimizi söylemiştik. Şimdi bunu görmüş olacaksınız. Zengin tasarımlı modellerden bahsedeceğiz.


MSI Summit E13 Flip Evo Laptop

Her şeyi bir arada mı istiyorsunuz? O zaman size önereceğimiz model MSI Summit E13 Flip Evo olacak. Tasarımı, işlevselliği, farklı modlarda kullanılabilirliği ile her ihtiyacınıza hitap edecek bir cihazla karşı karşıyayız.

MSI Summit E13 Flip Evo

Tasarım

Bu modelde daha çok tasarımdan söz edeceğiz gibi duruyor. Özenle hazırlanmış olan bir laptop tasarımı söz konusu. Cihaz çok amaçlı demiştik. Tasarım iddianın aynası gibi.

Seri ayrıntılı bir CNC sürecinden çıkarılmış olan şık bir kasa kullanıyor. Seçkin iş bilgisayarı tasarımlarına kök söktürecek seri, altın oran kuralına göre hazırlanmış.

Geometrik ve matematik hesaplamalar göz önüne alınarak, altın oranla logo yerleşimi ve tasarım çizgilerine karar verilmiş. 16:10 altın oranlı ekrana sahip olan MSI Summit E13 Flip Evo, menteşe kısmında da 360 derece menteşe sistemiyle geliyor.

Menteşe cihazı farklı formlarda kullanmanıza olanak veriyor. İkisi bir arada cihazlar gibi düşünün. MIL-STD-810G dayanıklılık standartlarını sağlayan cihazın iki ayrı renk seçeneği var. Saf beyaz renk ve fırçalanmış çizgi gravürü ile mürekkep siyahı seçenekleri bulunuyor.

  • Ölçüleri: 300.2 mm X 222.25 mm X 14.9 mm
  • Ağırlık: Sadece 1.35 kg
  • Bağlantılar: 1 X USB 3.2 Gen 2 Type C, 1 X USB 3.2 Gen1 Type A, 1 X Micro SD, 2 X Type-C (USB4 / DP / Thunderbolt 4) with PD charging

Ekran Özellikleri

Altın orandan söz etmiştik. İşte ekranda bu altın oran kullanılmış. MSI Summit E13 Flip Evo, 16:10 ekranla geliyor. En iyi görsel deneyimini yakalamak ve rahat kullanım için tasarlanan ekran, 13.4 inç boyutunda. Kompakt ama iki ayrı kullanımda da destekli bir cihaz. Full HD+ çözünürlüklü ekran IPS Level panelli ve dokunmatik destekli.

Aynı zamanda MSI Pen desteğine de yer verilmekte. USB-C ile şarj olan akıllı kalem MPP2.0 teknolojisini destekliyor. İster not alın, isterseniz de kalemi bir uzaktan kumanda gibi kullanın. Ekran ve kalem ikilisi eşittir işlevsellik gibi bir durum söz konusu.

MSI Summit E13 Flip Evo

Donanım Özellikleri

MSI Summit E13 Flip Evo, bir yandan pil süresini uzatmak bir yandan da maksimum performansı sunmak için tasarlanmış işlemcilerle geliyor.

İşlemci: Cihazda son seri Intel Core i7-1185G7 işlemci var. 12M cache işlemci, 3.0 GHz saat hızında. Turbo bu modelde de geçerli. Turbo ile hız, 4.8 GHz seviyelerine kadar ulaşıyor. Eski nesle kıyasla 1.5 kat daha hızlı işlemci, Intel İrıs XE grafik birimine de sahip. Bu sayede 4.5 kata kadar daha hızlı grafik performansı sunuluyor.

MSI Summit E13 Flip Evo

RAM ve Depolama: Tasarruf odaklı, ikisi bir arada bir cihazdan söz etmekteyiz. RAM’ler de buna uygun elbette. MSI Summit E13 Flip Evo, LPDDR4X 32 GB RAM ile geliyor. Depolama ise 1TB NVMe PCIe Gen4x4 SSD.

Pil: Tüm sistemin pil odaklı olarak hazırlandığını ve en iyi performansı en iyi pil süresi ile sunmayı amaçladığını söyledik. Baktığımızda modelde 20 saate varan bir pil süresi var. Ne kadar başarı elde edilmiş buradan anlayabiliyoruz.

MSI Summit E13 Flip Evo

WİFİ: Wİ-Fi 6E ile zenginleştirilmiş olan bilgisayar, çok yüksek bir ağ hızı sunuyor. Kablosuz deneyimi çok daha iyi.

Güvenlik: Yeni cihaz, güvenlik konusunda da aşamalı koruma sistemi sunuyor. Cihazda hem yüz tanıma hem de parmak izi okuma sistemi var. Bunun yanında ekstra bir güvenlik katmanı ile verilerinizi koruyabiliyorsunuz.

TPM 2.0 ile donanım tabanlı güvenlikte sunulmakta. Tüm bu özellikler en iyi MSI laptoplar listesinde yer almak için yetmez mi?

MSI Summit E13 Flip Evo

MSI Summit E13 Flip Evo Teknik Özet

  • Intel Core i7-1185G7 işlemci – 4.8 GHz turbo hızı
  • 32 GB LPDDR4X RAM
  • 13.4 inç Full HD+ ekran, 16:10 ekran oranı.
  • 20 saat pil dayanma süresi.

MSI Summit E13 Flip Evo, seçebileceğimiz en iyi modellerden bir tanesi. Evet en iyi MSI laptoplar içerisinde ama başka model yok mu? İş ve günlük kullanım odaklı başka modeller de var. Hadi devam edelim.


MSI Summit E15 A11SCST

Profesyoneller için tasarlanan, güçlü ve şık bir seriyle başlayalım. Yeni nesil işlemciler sunmasıyla dikkat çeken güçlü model adeta tasarımıyla da konuşuyor.

Tasarım

Günlük kullanım ve iş odaklı bir seri olması sebebiyle hafiflik aradığımız MSI Summit E15 A11SCST, bunu sağlıyor. Bilgisayar sadece 1.7 kg ağırlığa sahip. Ultra hafif olarak geçen model bunun için alüminyum bir malzeme ile geliyor.

Siyah kasa üzerine bakır rengi detaylarıyla şıklık konusunda da çok iddialı olan model, hemen hemen tüm MSI  laptoplarında olduğu gibi çerçeveleri de inceltmiş ve ekran iyice öne çıkmış. Zaten kasa genel olarak oldukça ince.

  • Ölçüler: 356.8 mm X 233.7 mm X 16.9 mm
  • Ağırlık: 1.79 kg
  • Bağlantılar: 1 X Micro SD, 1 X (4K 60 Hz) HDMI, 2 X USB 3.2 Gen 2 Type A, 2x Type-C (USB4 / DP / Thunderbolt™4)

Ekran Özellikleri

Ekran özelliklerine geçmeden, ekran konusunda artılardan söz edelim. Seri 3 monitöre kadar bağlantı sunuyor. Bu da demek oluyor ki size ek bir çalışma alanı sağlayacak. Bir diğer destek ise Duet Display desteği. Bu da tabletinizin ikinci bir ekran olarak görev yapabilmesini sağlıyor.

Üstelik hiçbir gecikme ile karşılaşmıyorsunuz. Teknik özelliklerine baktığımızda ise dokunmatik özellikli ekranı seçebildiğimizi görüyoruz. Ekran boyutu ise 15.6 inç ve Full HD ekran çözünürlüğü var. IPS-Level panel, ekran yansımasını önlüyor. Renk derinliği de başarılı olan model bu konuda gayet iyi.

MSI Summit E15 A11SCST

Donanım Özellikleri

MSI Summit E15 A11SCST modelinde son nesil donanım özelliklerini görmekteyiz. Başta işlemciler fark yaratmayı başarıyor zaten. Pil süresi de şaşılacak kadar iyi. Sıralamayı bozmayalım ve işlemciden başlayalım.

İşlemci: Son seri dedik ya işte son seri 11.nesil Intel işlemcilere yer verilmiş. MSI Summit E15 A11SCST içerisinde 11.nesil Intel Core i7-1185G7 işlemci yer almakta. 3.0 GHz saat hızında işlemci, maksimum olarak ise 4.8 GHz seviyesine ulaşıyor.

Günlük kullanım iş odaklı bir PC için bu çok iyi bir değer. 4 çekirdekli işlemci, eski nesille kıyaslanacak olursa zaten 1.5 katına kadar daha iyi performans değerlerine sahip. Buna bir de İrıs Xe grafik birimini ekleyin. Daha ne olsun.

MSI Summit E15 A11SCST

Ekran Kartı: Dahili grafik dışında NVIDIA’nın grafik birimine de yer verilmiş. Cihazın içerisinde yer alan ekran kartı, NVIDIA GTX 1650 Ti Max-Q Design 4 GB GDDR6 modeli. Çok sık kullanılan ve performansı da sevilen ekran kartlarından biri.

RAM ve Depolama: Hemen her modelde paylaştığımızı bir daha paylaşacağız. Yine RAM maksimum olarak 64 GB seviyesine kadar çıkabiliyor. Cihazın içerisinde gelen RAM ise 3200 MHz değerinde 16 GB DDR4 RAM. Yani son nesil RAM sistemi mevcut. Depolama seçimi de tüm modellerde sık sık karşılaştığımız 512GB NVMe PCIe Gen4x4 SSD.

MSI Summit E15 A11SCST

Pil: 16 saat üzerinde bir batarya süresi var. Gerçekten çok iddialı, çok başarılı bir pil süresi. Neredeyse tüm gün kullanım sunuluyor gibi.

Güvenlik: En iyi MSI laptoplar içerisinde yer alan MSI Summit E15 A11SCST için güvenlik bölümü de eklemek istedim çünkü güvenlik özellikleri de gerçekten fark yaratacak cinsten.

Başta donanım tabanlı güvenlik dikkat çekiyor. TPM 2.0 ile donanım tabanlı bir güvenlik sağlayan bilgisayar, Windows Hello desteğine de sahip.

MSI Summit E15 A11SCST

Bu da parmak izi ve yüz tanıma ile şifrelemeyi rahatlıkla kullanabileceğinizi işaret ediyor. Önem verilecek olan bir başka güvenlik önlemi ise Web kamerasında sunulan LED ışık bildirim özelliği.

Bu özellik sayesinde web kameranız açık mı değil mi LED ışıkla kontrol edebiliyorsunuz. Son olarak cihazda 4.güvenlik özelliği olarak Device Lock sistemi bulunduğunu da ekleyelim.

MSI Summit E15 A11SCST

MSI Summit E15 A11SCST Teknik Özet

  • 11.nesil Intel Core i7-1185G7 işlemci – 4.8 GHz turbo hızı.
  • NVIDIA GTX 1650 Ti Max-Q Desing 4 GB GDDR6
  • 16 GB DDR4 RAM
  • 15.6 Full HD IPS-Level Ekran

En iyi MSI laptoplar için sona yaklaştık. Tabii ki daha çok model var ama hepsini eklemeye kalkarsak yazı bitmeyecek dostlar. 🙂 Bir model daha ekleyeceğim ve yine iddialı bir ürün göreceğiz. Sonrasında aklınızdaki soru işaretlerini gidermeye bakacağız.


MSI Prestige 14 Evo A11M Laptop

Aynı serinin bir başka versiyonuna daha bakalım. Yine taşınabilirliği yüksek, performansı günlük kullanım için ideal bir seri.

Tasarım

Ultra hafif alüminyum kasaya sahip Prestige 14 Evo A11M, 180 dereceye kadar açılabilen menteşeler kullanıyor. Bu özel menteşe yapısı yüksek dayanıklılıkla beraber geliyor. Yeni logo yerleşimine sahip model, özellikle ekran çerçeveleri konusunda kullanıcıları çok memnun edecek bir seri.

Çerçeveler ince tutulmuş ve zaten bu yapı da modeli en iyi MSI laptoplar arasına taşıyor. Renk açısından ise iki ayrı seçim var. Markanın saf beyaz olarak tanımladığı renk dışında bir de karbon grisi seçeneği var. Pink modelde söylediğimiz 5 derecelik yükseklik olayı bu model için de geçerli.

  • Ölçüler: 319 mm X 219 mm X 15.9 mm
  • Ağırlık: 1.29 kg
  • Bağlantılar: 1 X Micro SD, 1 X USB 2.0 Type-A, 2x Type-C (USB4 / DP / Thunderbolt 4)

Ekran Özellikleri

İnce çerçeveleri olduğunu söylediğimiz modelde %90 ekran oranlarına ulaşılmış durumda. 14 inçlik ekranı bulunan modelin Full HD çözünürlüğü var ve IPS-Level panele geçilmiş. Ayrıca ekran Low Power özellikli.

Prestige 14 Evo A11M

Donanım Özellikleri

Günlük kullanım ve iş odaklı MSI laptop modellerinde kullanılan işlemci genelde hep aynı işlemci olmuş. Daha doğrusu seçtiğimiz modellerde kullanılan işlemci bir seri olarak birkaç modele eklenmiş.

İşlemci: Yine Intel Core i7-1185G7 işlemci var. Baştan beridir modellere bakıyorsanız zaten görmüşsünüzdür ama ben bir kez daha ekleyim işlemci, turboda 4.8 GHz seviyesine çıkıyor.

Prestige 14 Evo A11M

Ekran Kartı: Intel Iris Xe grafik birimi var. Ekstra bir ekran kartı kullanılmamış.

RAM ve Depolama: LPDDR4 16 GB. Burada maks seviye 32 GB. Pink modeldeki gibi.

Güvenlik: Benzer modeller olduğu için Pink modelde olduğu gibi yine bu seride de güvenlik konusunda hem parmak izi hem yüz tanıma sistemi var. Ne kadar gerekli olduğu kullanıcıdan kullanıcıya değişir.

Prestige 14 Evo A11M

Pil: 12 saatlik kullanım ömrü sunan bir pil var ve hızlı şarj desteğine de yer verilmiş durumda.

MSI Prestige 14 Evo A11M Teknik Özet

  • Intel Core i7-1185G7 işlemci
  • LPDDR4 16 GB RAM
  • 14 inç Full HD IPS ekran

Evet en iyi MSI laptoplar yazımızda modeller açısından sona geldik. Gelin şimdi markayı kısaca bir tanıyalım. Sonrasında ise aklınızda kalan sorulara cevap vermeye çalışacağım.


MSI Markası Hakkında

Açılımıyla söyleyecek olursak Micro Star International, Tayvanlı köklü elektronik şirketlerinden biri. 1986 yılında kurulmuş bir şirketten söz ediyoruz. Kurulduğu ilk dönemde anakartlar üzerinde çalışan marka, anakart teknolojilerinde de çok ilerde. Kuruluş anakart üretimiyle olsa da sonrasında bilgisayarlar, oyuncu ürünleri gibi çeşitlenmeler yapılmış.

Açıkçası köklü bir firmadan söz ediyoruz. Ayrıca sektöre temelden, anakart teknolojilerinden girmiş bir marka olması da ne kadar tecrübeli olduğunu gösteriyor. Şu an ki pozisyonuna bakacak olursak MSI dünya devlerinden biri konumunda.

MSI

Neden MSI Laptop Tercih Edeyim?

Şimdi baştan beridir tavsiye ettiğimiz bazı laptop modelleri oldu. En iyi MSI laptoplar dedik ve farklı kategorilerde ürünler sunduk. Özellikleri görmenize rağmen, aklınızda soru işareti kaldıysa, son birkaç noktaya daha değinmek istiyorum. Birkaç maddede neden MSI laptopları tercih edebileceğinizi sıralayacağım.

1.Parça Kalitesi Konusunda Çok Başarılı

Birkaç modele baktık ve hepsinde ortak nokta, tasarımların çok iyi olması oldu. Sade ama şık modeller sunuluyor. Parça kalitesi ise üst düzey gibi gözüküyor. Genelde yüksek dayanıklılığı ile öne çıkan alüminyum kasalar tercih edilmiş.


2.Yüksek Performanslı Bilgisayarlar

MSI laptoplarında yer alan donanım birimlerine baktığınız zaman, genelde en yüksek performanslı işlemciler ve ekran kartlarının tercih edildiği görülüyor. Ayrıca marka donanım birimlerindeki değişikliklere göre sürekli cihazlarını güncelliyor.

11.nesil işlemci çıkıyor, bir bakıyoruz bilgisayarlarda bu yönde güncelleme olmuş. Gerçekten yüksek performanslı ürünler söz konusu.


3.Her Alana Hitap Eden Bilgisayarlar Var

Bunu baştan beridir defalarca söyledim ama bir kez daha ekleyeyim. Sizin de görebileceğiniz gibi yanlış bir algı var. MSI sadece oyuncu bilgisayarı üretmiyor. İş istasyonları var, günlük kullanım için sunulan cihazlar var ve hatta 2’si 1’arada bilgisayarlar bile var. Yani size hitap eden bir cihaz bulmanız çok kolay.


4.Peki ya Fiyatlar? Fiyatlar Yüksek Değil mi?

Açık konuşmak gerekirse fiyat dengesi bana göre normal. MSI serilerinin çok pahalı ürünleri var. Fakat bu saydığımız modellere baktığınız zaman, aynı sistem özelliklerinde diğer birçok markada da aşağı yukarı fiyatlar yakın.

Abartıldığı gibi bir fiyat farkı olmadığını görebilirsiniz. Bir yandan da şunu düşünmek lazım ki MSI kullanım ömrü açısından, gerek parça kalitesi gerekse de teknik destek konularında bir hayli başarılı. Alacağınız cihaz uzun ömürlü olacaktır.

Evet sonunda bitirdik. 🙂 En iyi MSI laptoplar hakkında detaylar vermeye, örnekler sunmaya çalıştık. Yine model tavsiyesi almak isterseniz ya da tüm bu modeller üzerinden sormak istediğiniz sorular olursa, yorumlarınızı bekleriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. WS75 10TM MSI ın böyle bir cihazı olduğunu bilmiyordum almayı düşünüyorum ama Türkiye garanti durumu hakkında bilgi var mı, fiyatı biraz yüksek bence böyle bir cihazda garanti durumu önemli

  2. Yazı süper. Birkaç gündür katana modeline bakıyorum. Yeni işlemciyle geldiğini de gördüm. Tam emin oldum vatan baktım ön sipariş yazıyor. Alsak ne zaman elimize geçer sizce?

    • Yorumunuz için teşekkür ederiz. Sorduğunuz model MSI Katana GF76 11UD ise Vatan Bilgisayar’da “24 Mayıs sonrasında sevk edilecektir” uyarısı yer alıyor.

  3. Gerçekten çok bilinçlendirici bir yazı, kafa karışıklığımı çözmeme yardımcı oldunuz, emeğinize sağlık. İçimden geçen bir soruyu paylaşmak isterim. “Abi Gta5 açar mı ?” 😀

  4. Son derece bilgilendirici bir yazı olmuş. Bu tarz alışverişleri yaparken insan böyle incelemelere fazlasıyla ihtiyaç duyuyor. Elinize, emeğinize sağlık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler