Cuma, Mart 29, 2024

Beklenen An Geldi: Jony Ive Apple’dan Ayrıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

1996 yılından itibaren Apple tasarımlarına liderlik eden Ive, şirketten sonunda ayrıldı.

Ünlü tasarımcı Jony Ive, Cupertino’daki zamanının sona erdiğinin bir işareti olarak Apple’ın Liderlik sayfasından silindi. 1992’de Apple’a katıldım ve 1996’dan itibaren tasarım ekibine liderlik ettim. dedi.

Jony Ive’ın Apple’daki son gününün her zaman biraz gizemli geçtiğini belirtti. Haziran ayında yaptığı basın açıklamasında ayrılacağını öğrenmiştik ve açıklamasında “bu yıl içinde meydana gelecek” demişti. Jony Ive, şirketten ayrılmış olmasına rağmen kendi şirketi üzerinden Apple ürün tasarımlarını yapmaya devam edecek.

image 16 .png
Beklenen An Geldi: Jony Ive Apple'dan Ayrıldı! 2

Apple, tasarımcının uzun zamandır arkadaşı ve iş birlikçisi olan Marc Newson ile birlikte başladığı Ive’ın yeni tasarım şirketi LoveFrom’un müşterisi olacak. Apple CEO’su Tim Cook, “Apple, özel projelerde doğrudan kendisiyle birlikte çalışarak ve kurduğu parlak ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmaları yla Jony’nin yeteneklerinden yararlanmaya devam edecek” dedi. Yazılım ve donanım tasarımı artık COO Jeff Williams sorumluluğunda olacak.

Şimdi tüm gözler LoveFrom’da olacak. Ive ve Newson’ın Apple Watch, bir elmas yüzük ve bir Noel ağacı içeren uzun bir işbirliği geçmişi var. Kim bilir, herhangi bir şans ile mayabe nihayet efsanevi bir “Apple arabası” tasarımının ne olacağını göreceğiz? Ive ve Newson uzun süredir aniden kendini tekrarlayan ve ilginç hale gelen modern otomobil tasarımının durumunu geliştirmeyi hak ediyorlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler