Salı, Mayıs 7, 2024

Beklenen Özellik Windows 11’e Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 için uzun zamandır beklenen haber geldi. İşletim sisteminde maruz kaldığınız sorunlardan kurtulmak için işletim sistemini tekrardan kurmak çözüm olarak kabul edilebilir. Ancak  Windows 11 de tekrar kurulum yapmak biraz zahmet gerektiriyor diyebiliriz.

sonunda win11 jpg

Bu konuyu konu üzerine yoğunlaşan Microsoft bu duruma el atarak yeni bir özellik getirdi. Artık onarım ve sistem sıfırlamak için harici bir dosya ile kullanmamıza gerek kalmayacak. Dosyalarımız silinmeden onarım işlemini gerçekleştirebileceğiz.

win jpg

Hızlı ve basit bir kurulum sağlayabilmek için takip etmeniz gereken adımlar;

  1. Adım: Ayarlar menüsüne geliyoruz.
  2. Adım: Sistem sekmesine geliyoruz.
  3. Adım: Kurtarma seçeneklerine geldiğimiz zaman Windows Update kullanarak sorunları düzelt kısmına tıklıyoruz.

Sistemi kurtarma ve onarma seçenekleri  sayesinde sistemde yaşanan sorunları dosyalarımıza zarar gelmeden, sorunlar ortadan kaldırılarak işletim sistemi yeniden kuruluyor.

Uzun zamandır beklenen hayat kurtarıcı bir özellik hem zamandan tasarruf etmemizi ve kayıpsız bir şekilde sorunları ortadan kaldırılmasını sağlayan bu özellik kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Bu özellik şu an için Windows 11 Insıder Preview Build 25905 versiyonuna sahip olan kullanıcılar bu özelliği aktif olarak kullanabilmektedir. Şubat ayında beklenen bir güncelleme ile beraber kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler