Salı, Mart 19, 2024

Bilgisayar Alacaklara Önemli Bilgi: Artık 12 Taksit ile Bilgisayar Satılabilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar alırken ülkemizde artan dolar kuru nedeni ile insanlar temkinli davranıyor. Zira artan fiyatlar bilgisayar fiyatlarına direkt etki ettiği için, geçen senenin fiyatlarını bu sene arar olduk. Ancak bilgisayar almak isteyenlere ek taksit avantajı geldi. Bundan böyle bilgisayar alımlarında 12 ay taksitlendirme yapılabilecek.

Tabii ki şunu da unutmayın; ne kadar çok taksit yaptırırsanız, o kadar fiyatlarda artış oluyor. Durumu gerçekten olmayanlar ise, bu tip uzun taksit seçeneklerinden daha az ödeyerek yararlanabiliyorlar.

Taksitlendirme Ne Zaman Başlayacak?

31 Mart yerel seçimler öncesi bu alınan karar yürürlüğe girecek. Gerek e-ticaret siteleri, gerek bilgisayar mağazalarına çok yakında bu karar ile ilgili bilgiler gönderilmiş olacak. Zaten bir kaç haftaya kadar televizyonlarda taksit sayısının 12’ye yükseltildiği reklamları dönmeye başlayacaktır.

Sözcü’den edindiğimiz bilgiye göre, GCM Yatırım Ekonomisti olan Enver Erkan şuanda Hükumetin ekonomiyi canlandırmak adına pek çok tedbir aldığını belirtirken, şunları ekledi;

Özellikle kur etkisinden dolayı teknoloji ürünlerde yukarı doğru fiyatlar görülüyor. Şuan talebi arttırmak adına, taksit sayısını genişletmek önemli ve gereken bir adımdı. Dolayısı ile bilgisayar alışverişlerinde talebin yükselmesine olumlu yansıyabilir.

bilgisayar

Türkiye’de Teknolojik Cihaz Satışları Düşüşte

Yani bu durumun sebebini sanırım bilmeyen yoktur. Hele bir dönem doların 7’yi görmesinden sonra neredeyse tüm bilgisayar bileşenlerindeki fiyatlar tavan yapmıştı. Zira o dönem adeta firmalarda ürün satışları durdur. İnsanlar “dolar ne zaman düşecek acaba?” yorumlarında kendilerini kaybettiler.

Kimileri de önemli tahminlerde bulunup, doların bir kaç ay içerisinde düşüşe geçeceğini söylemişlerdi. Fakat bugünkü kura dayanarak konuşuyorum 1 dolar şuanda 5.32 TL’ye tekabül ediyor. Normal mi bu durum? Tabii ki değil. Geçen sene 3.87’lerde gezerken, bu sene fırlaması doğal olarak her şeyi etkiledi.

Bunların başında da teknolojik ürünlerin satışları geliyor. Ekonomist Enver Erkan bu konuda da “İnsanların alım gücü azaldı. İleride kredi büyümesinin baskılanacağı ve ekonomik büyümeyi iç taleplerdeki zayıflama beklentisi ile bu adımlar atılmaya devam ediyor.” dedi.

bilgisayar magazasi 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler