Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bilgisayarlar İçin Üretilen Snapdragon 850 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm’un en güçlü işlemcilerinden birisi olacak olan Snapdragon 850 tanıtıldı. Gelin Snapdragon 850 yonga setini yakından inceleyelim.

Gün geçtikçe teknoloji ilerlerken mobil işlemciler bilgisayarlarda kullanılır oldu. Taşınabilir bilgisayarlar yeni yeni piyasaya çıkıyor. Bu bilgisayarlar ise işlemci olarak genellikle Intel kullanıyor. Dünya’nın en büyük mobil işlemci üreticilerinden Qualcomm ise yeni işlemcisini bilgisayarlara tanıttı.

Mobil cihazlar ile bilgisayarlar yavaş yavaş birleşirken, bu hususta işlemciler önemli bir yer tutuyor. Bildiğiniz gibi işlemci cihazın can suyu. İşlemciniz ne kadar iyi olursa bilgisayarınızın veya telefonunuzun performansıda o kadar yüksek olur. 

qualcomm snapdragon 850 2 min

Geçtiğimiz yıl Snapdragon 845 ile mobil cihazlara performans kazandıran Qualcomm bu sene yeni bir işlemci ile bilgisayarlarada hitap etmek istiyor. Microsoft ile anlaşan Qualcomm, yeni nesilde Windows 10 işlemcilerini üretecek.

Windows işletim sistemli bilgisayarlar ve tabletler için geliştirilen Snapdragon 850, LTE üzerinden sürekli internete erişim sağlıyor. Yine Snapdragon 835’te olduğu gibi 10nm üretim sürecinde tasarlandı. Ancak Snapdragon 835’e nazaran daha hızlı, daha performanslı ve daha stabil çalışacak.

Qualcomm Snapdragon 850’nin Performansı!

Hazır işlemci hızından bahsetmişken Snapdragon 850 2,96 GHz franks hızlarına erişebilecek. İşlemcinin küçük boyutu ise ısınmayı azaltacak ve buna bağlı olan performas düşüşünü etkileyecek. Yine bu işlemci önceki modellerine göre %35 daha performaslı olacak.

Cihazın özellikleri Snapdragon 845’e yakın olsa da birçok farklılık yer alıyor. Snapdragon 850, tıpkı 845 modelindeki gibi 8 çekirdekli bir yapıya sahip olacak. Bu çekirdeklerin 4 tanesi 2,95 GHz hızındaki Kryo 385 Gold iken; Diğer 4 tanesi ise Kryo 385 Silver.

qualcomm snapdragon 850 1 min

Yine grafik alanda performansı ise Adreno 630 ile desteklenecek. Tabi bu grafik işlemci piyasanın en iyisi. LTE Modem özelliği sayesinde bağlantılarınıda sağlıyor. Üzerinde X20 LTE modem bulunan Snapdragon 850, 1.2 Gbps hızlarına çıkabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak 4K HDR özellikli görüntü işlemcisi ve yapay zeka desteği gibi özellikler sunan Snapdragon 850 tam anlamıyla performas canavarı olacak. Snapdragon 850 tüm teknoloji dünyasını sallayacak gibi duruyor. Snapdragon 850 kullanan cihazlar ve detayları ise IFA 2018 fuarında ortaya çıkacak.

Sizce Qualcomm’un yeni yonga seti olan Snapdragon 850 nasıl olacak? Performans konusunda ne kadarlık bir fark olacak? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler