Çarşamba, Haziran 26, 2024

BİM’e HP Notebook Geliyor! Fiyat ve Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon ve akıllı saatlerden sonra bu hafta BİM market zincirlerine HP Notebook 7N4W2AA PC modeli geliyor. Yeni yayınlanan aktüel ekine bakacak olursak, 14 Nisan tarihinden itibaren satılacak olan laptop, nispeten uygun fiyatlı bir model olacak.

Cihazın satış fiyatından da söz edeceğiz ama önce gelin şu modelde nasıl teknik özellikler olduğuna bir bakalım.

BİM HP Notebook 7N4W2AA Teknik Özellikleri

Günlük kullanım için uygun olarak gösterebileceğimiz model, 15.6 inçlik standart ekran boyutu ile beraber geliyor. Full HD ( 1920 X 1080 ) piksel çözünürlük değerine sahip olan ekran, IPS panel olduğu için yansıma önleyici özelliklere de sahip.

İşlemci seçimi ise AMD Ryzen 5 5500U serisinden yana yapılmış. 2021 yılında piyasaya sunulmuş olan işlemci, 7nm FinFET üretim teknolojisine dayanıyor.

6 çekirdek ve 12 izlek sayısının sunulduğu işlemcinin, temel saat hızı 2.1 GHz seviyesinde. Maksimum saat hızı ise 4.0 GHz seviyesine kadar çıkıyor. Önbellek kısmında ise çok yüksek bir kapasite yok. 3 MB L2 cache miktarına karşın, 8 MB değerinde de L3 cache miktarı var. İşlemcinin standart TDP değeri de sadece 15W.

HP Notebook 7N4W2AA PC

Unutmadan bu işlemciyle beraber Radeon GPU birimi de sunuluyor. Cihazın içerisinde yer alan grafik birimi de dahili AMD Radeon grafik birimi.

Windows 11 Home lisanslı olan HP Notebook 7N4W2AA için son detayımız ise depolama ve RAM konusunda olsun. HP bu modelde, 8 GB DDR4 3200 MHz RAM kullanmış. Depolama alanı ise 256 GB SSD depolama alanı.

HP Notebook 7N4W2AA PC

Özelliklere baktığımız zaman tam bir giriş seviyesi günlük kullanım odaklı PC diyebileceğimiz model, 9.999 TL fiyatla satışa sunulacak. Stok durumu konusunda bilgi yok ama satışların 14 Nisan tarihinde yapılacağını bir kez daha hatırlatmış olalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

25 YORUMLAR

  1. Oyun oynatırmı beyler çok bişi değil minecraft kaldırsın yeter kaldırsın diyom ama 3-4 fps falan değil yani OptiFine la 90 fln alırmı bu cihaz?

    • alır
      valoda 60 fps rahatca veriyor craftrise da ayarsız 200 300 alıyorum son oyuncuda 60 sınır var mc için alınabilir ama çok çabuk ısınıyor ve sarj oyunlarda 1 saat bile tutmuyor

      • Alakası bile yok 3 yıldır kullanıyorum bı yararını görmedim sarz süresi çok az ekran kartı cöp MC de en fazla 70 FPS o da grafikleri en düşüke çekince valorant bazen açmaz yüklemez bazen dc de konuşurken bı yandan roblox bile oynarsanız oynayamassiniz en fazla en düşük oyunda bile en fazla 30 FPS veriyor hızlı sarz olmuyo yani para biriktirin monster fln alın derim memnun deilim pişmanım almayın sakin

  2. bu cihazı alalı 2 ay oldu deneyimlerimi sizlere özetleyeyim cihazın şarj şüresi çok çabuk olmasada bataryasının amperi düsük olduğu için bir kaç saate bitebiliyor tabi bu kullanıma bağlı…ayrıca cihazın ram desteğini 16 GB 3200 MHz yükseltilirse yani yanına ek olarak bir tane daha 8 GB lık ram takılırsa cihazın performansı biraz daha artıyor cihazda SSD yeri var fakat sata giriş portu olmadığından dolayı maalesef SSD gibi depolama aygıtı ilave edilemiyor bunun yerine M2 nvme 2 SSD takılırsa cihazda daha fazla.depolama yapılabilir şahsen ben öyle yaptım 1 TB lık M2 SSD taktım… ekran kartı olarak AMD radeonun çipi işlemciyle birlikte kullanılmakta bu yüzden cihazı özellile yaz aylarında ısı değeri yükselebilir cihazın altına harici soğutucu fan ile kullanmak cihazın ısınma olayını çözecektir 15 yıllık bilgisayar teknikeri olarak bu cihazı performans yada grafiksel çizim işleri için alacaksınız pek bişey beklemeyin derim genellikle bu cihaz ofis,sunum, okul çalışmaları ,ufak tefek oyunlar zula vb. oyunlar için ideal bir cihaz ama diğer beklentileri pek karşılamayacağı ortada saygılarımla…

  3. Diğer arkadaşlara katılıyorum. Ben de aldım ve hayal kırıklığına uğradım. Pc tasarımı güzel fakat işlem yapma tarafında vasat R5 işlemci ve aynı işlemcide grafik kullanımı berbat. Birde ben Usb-C DP desteği vardır diye aldım o da sadece veri aktarım olduğundan yine işime yaramadı. Yinede evde yazıcı çalıştırsın canlı ders acar. Bu işleri yaptırır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler