Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Steam Deck için Yeni Rakip ASUS ROG Ally!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS, 1 Nisan tarihinde bir paylaşım yapmış ve yeni bir el konsolundan söz etmişti. İlk etapta bu paylaşım şaka sanıldı. Fakat marka işlerin şaka olmadığını gösterdi ve ASUS ROG Ally el konsolu için teknik özellik detayları ortaya çıktı.

Steam Deck için rakip olarak gösterilen yeni el konsolu için her detay açıklanmadı. Buna karşın ortaya çıkan ilk bilgiler bile ne kadar iddialı bir el konsolu ile karşı karşıya olacağımızı gösteriyor.

ASUS ROG Ally El Konsolu Nasıl Özelliklerle Geliyor?

ROG Ally için ekran özelliklerinden söz ederek işe başlayalım. 7 inç boyutunda ekrana sahip olan Ally, 1080p çözünürlük değerinde 120Hz yenileme hızı sunacak. Ekranın en boy görüntü oranı ise 16:9 formatında karşımıza çıkacak.

Cihazın içerisinde yer alacak olan CPU birimi ise AMD Zen4 mimarili olarak karşımıza çıkacak. Şu an için tam olarak hangi işlemciyi göreceğimiz belli değil. Yakın zamanda bu konuda da açıklama gelecektir. Yine GPU biriminde de AMD imzasını görmek mümkün olacak. RDNA 3 mimarisine sahip bir GPU birimi karşımıza çıkacak.

ASUS ROG Ally

İşletim sistemi kısmında da Windows ile karşımıza çıkacak olan cihaz, ASUS XG Mobile harici GPU birimini de destekleyecek. Bu sayede konsola ek GPU birimi bağlamış olacaksınız.

Parmak izi sensörü, bulut tabanlı oyun sistemleri için destek, 512 GB SSD depolama alanı (kesinleşmiş değil) gibi ek özelliklerle beraber yeni ASUS ROG Ally el konsolunun yakın zamanda tüm detaylarıyla duyurulmasını bekliyoruz.

ASUS ROG Ally

Verilen ilk bilgilere bakacak olursak konsol, ülkemizde de satışa sunulacak. Ama tabii ki ne zaman gelir ya da fiyatları neler olur bilmek şimdilik mümkün değil.

Beklenen Ölçüler ve Ağırlık Değerleri

  • Ölçüler: 280 mm X 113 mm X 39 mm
  • Ağırlık: 608 gram

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler