Pazartesi, Ekim 21, 2024

Bir Kralın Sonu! A320 Anakartlar Artık Üretilmeyecek

AMD ve Intel arasındaki kıyasıya rekabet duraksız devam ediyor. Bir AMD cephesinden, bir Intel cephesinde yeni nesil teknolojilerin duyurulduğunu görüyoruz. Yarışta en son AMD’nin yeni AM5 soket yapısına geçerek nesil atladığını, Intel’in ise 13. nesil ile boy gösterdiğini gördük. Daha yeni nesiller ve daha iyi teknolojiler için de çalışmalar sürüyor. Gelişim bu kadar hızlı ve sürekli olunca, tabii ki eski nesil teknolojiler de bir hayli geri planda kalmaya başladı. Hem AMD hem de Intel, yavaş yavaş eski nesil işlemcileri ve anakartları için desteğini kesiyor.

Bunun son örneği AMD cephesinden geldi. Yakın geçmişte, popüler fiyat performans odaklı anakart modellerinden biri olarak gösterilen A320 anakart modeli için yolun sonu gözüktü.

Distribütörlerden Aldığımız Bilgilere Göre A320 Anakartların Üretimine Son Veriliyor

A320 anakart 2 1 - PC Hocası

Yeni gelen bilgilere göre bundan sonraki süreçte fiyat performans odaklı A320 serisi anakartların üretimi yapılmayacak.

BENZER:  Bitcoin Piyasasında Neler Oluyor? 2,6 Milyar Dolarlık Bitcoin Bir Anda Çekildi…

İlk kez 2017 yılında duyurulan ve AM4 soket yapısıyla beraber gelen A320 anakart modelleri, başta da söylediğimiz gibi daha çok fiyat performans serisi giriş seviye anakartlar olarak değerlendirilen modellerdi.

Zen 2, Zen+, Zen ve Excavator mimarisinin desteklendiği ve bellek kısmında da DDR4 neslini gördüğümüz A320 anakartlar, yavaş yavaş piyasadaki yerini de kaybetmiş olacak.

Öyle ki kartın bundan sonra üretilmemesi demek, stokların tükenmesinden sonra söz konusu modellere erişimin bir hayli zorlaşması demek.

A320 anakart

Yukarıda da söylediğimiz gibi alınan karar, beklenen bir durum denebilir. Zira AMD, daha çok yeni nesil teknolojilere ağırlık vermiş durumda. Diğer birçok teknoloji şirketinde olduğu gibi eskiyen ve pazar hacmi küçülen bu ve benzeri ürünler için çok fazla enerji harcanmıyor.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler