Cuma, Mart 29, 2024

Bir Zamanların Efsanesi Dodge Viper’ın Üretimi Sonlandırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

25 yıllık bir üretim sürecinin ardından piyasada oldukça tutulan ve efsanevi seriler arasına giren Dodge Viper, artık yolun sonuna geldi. Üretim bandında son Dodge Viper modeli de üretilerek artık kepenkler kapatıldı. Markanın tasarımcısı ise resmi Instagram hesabından son aracın üretildiği fotoğrafı çekip takipçileri ile paylaştı.

Efsane Sona Geldi

Dodge daha önceden Viper modelini artık üretmeyeceğini Şubat ayında paylaşmıştı. İlk olarak 1992 yılında üretilen ve kısa süre içerisinde çok tutulan Viper, on silindirli motoru ve güçlü tasarımı ile ön plana çıkıyordu. Aynı zamanda kullanıcıların gözünde logosunun bile yer ettiği bu araç, çocukluğumuzun efsane oyunlarında da sıkça tercih ediliyordu. Şuanda Fiat – Chrysler tasarımcısı olarak görevine devam eden Ralph Gilles‘in resmi Instagram hesabında paylaştığı görsel ile duygu dolu anlar yaşadı.

Üretimi Detroit’te gerçekleştirilen Dodge Viper için 25 yıllık macera burada son buldu. Öte yandan aracın sayısız yer aldığı dizi ve film projeleri ile en ünlü otomobiller arasında yer almasının yanı sıra, sokaklara çıkışının üçüncü yılını kutluyordu. İlk konsept versiyonu 1989 yılında Kuzey Amerika Otomobil Fuarı’nda yapılan Viper gösterimi ile başlamıştı. Tasarımın yanı sıra 400 beygirlik V10 motoru spor otomobil edasında içerisinde adeta bir canavar barındırıyordu. Üstelik eksozundan çıkan efsane ses de kullanıcılarını cezbetmeye yetiyordu. Firma en büyük çıkışını ise 1996 yılında GTS Coupe modeli ile yapmıştı.

dodge viper son uretim

Otomobil dünyasının efsanesi olan Dodge Viper‘a burada veda ediyoruz. Artık her ne kadar piyasada yeni modelleri göremeyecek olsak da, şuanda araca sahip olan kişiler gözü gibi bakmaya devam edeceklerdir. Zira bundan on sene sonra aracın değeri hala yerini koruyacaktır. Ne diyelim, her başlangıcın bir sonu vardır. Bu eşsiz macera ve his için teşekkürler Viper..

dodge viper son uretim 003

dodge viper son

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler