Cuma, Nisan 19, 2024

Tesla’ya Dev Rakip: Hız Manyağı Lucid Air

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her devin arkasından yeni rakipler elbet çıkar. Tesla’da böyle gelişmeye başlamıştı. Taa ki Lucid Air piyasaya çıkana kadar. Tesla firmasına direkt olarak rakip olan Lucid Air, geliştirdiği efsane aracı ile hız rekorları kırıyor. Zaten birazdan izleyeceğiniz videoda bana hak vereceksiniz. Gelin dilerseniz şimdi Tesla’nın direkt rakibi olan Lucid Air‘a bir göz atalım.

Kim Bu Lucid ?

Öncelikle otomobilin elektrikli sınıfında yer aldığının altını çizelim. Zaten Avrupa’da artık benzinli ve dizel araçların kullanımı yasaklanıyor. Bunu ilk başlatan ise Fransa’ydı. Hal böyle olunca Lucid Air‘dan benzinli bir otomobil beklemek ne kadar mantıklı olurdu ?

Amerika merkezli olan yeni üretici Lucid, geliştirdiği Air modeli ile hızla büyümeye devam ediyor. Şimdi direkt Tesla’nın rakibi deniliyor ama ikisi de ABD’li firmalar. Kendileri ile rekabet halinde olsalar da, yine ülkelerine kazandıracakları aşikâr. Aracın donanımlarına göz attığımızda bizleri premium sınıfdan bir Sedan model karşılıyor. 1000 beygir güce sahip olan bu robottan bozma manyak araç, 2.5 saniyede 100 kilometreye erişebiliyor. Toplam yaptığı hız rekoru ise 378 kilometreyi görmüş durumda.

lucid air

Firma Nisan ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu testte 350 km/s hıza ulaşarak rakiplerine iyi bir göz dağı verdi. Zaten elektrikli olup bu kadar hıza ulaşabilen firma yok denecek kadar az. Otomobil severler de elektrikli araçlardaki bu gücü ve teknolojiyi gördükleri için ister istemez oraya bir yönelme gerçekleştiriyorlar.

Şuanda testleri devam eden Lucid Air‘ın bünyesinde barınan yazılımsal sınırlar da gün geçtikçe genişletilirken, araç akıllı telefonlar gibi güncelleme alabiliyor. Bu güncellemeler sayesinde de aracın performansı, yakıtı ve elektronik aksamları daha iyi çalışabiliyor. Yapılan son teste baktığımızda ise aracın performansı gerçekten parmak ısırtıyor. Yakın zamanda yurt dışında satışa çıkartılacak olan Lucid Air‘ın efsane performansına gelin hep birlikte yakından bakalım.

Lucid Air Performansı

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler